Inter Petrila – Hercules Lupeni, derbiul finalului de tur

10 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

04-liga-a-iv-a-10-noiembrie-pagina-4Ovidiu Mănăstire

Liga a IV-a Hunedoara îşi dispută mâine ultima etapă din prima parte a campionatului. Capul de afiş ar rundei de final este derbiul dintre Hercules Lupeni şi Inter Petrila, cel care va stabili şi campioana de toamnă.

Urmează o pauză lungă

Compusă doar din 12 echipe, Liga a IV-a Hunedoara îşi încheie turul devreme în acest an. Astfel, competitoarele vor avea una din cele mai lungi pauze competiţionale, aproape cinci luni, returul fiind preconizat să înceapă în luna martie. Protagonistele acestei prime părţi, Inter Petrila şi Hercules Lupeni, se întâlnesc în derbiul campionatului, la finalul căruia se va şti şi campioana de toamnă.

Oaspeţii vor un arbitru de top
Trupa gazdă ocupă locul 1 şi îşi doreşte victoria în faţa rivalei sale. „Jucăm acasă, deci mergem pe premiza victoriei. Ştim că va fi un meci foarte greu, avem şi noi un jucător pilon suspendat. Chiar dacă ne ajunge şi un egal, în acest meci nu ne gândim decât la victorie. Avem ca adversar o echipă puternică, una peste alta, cine este mai bun, să câştige”, a spus Aurel Moldovan, antrenorul Petrilei. De partea cealaltă, Dan Voicu speră ca partida să se joace în limita fair-play-ului, cerând un arbitru de top. „Este un derbi al campionatului şi cel mai mult mă bucură faptul că el se joacă între două echipe ale Văii Jiului. Eu cred că va fi un meci disputat în limita fair-play-ului. Sincer, mi-aş dori să ne arbitreze Denis Haidiner. Este un meci tare care necesită un arbitraj pe măsură”, a spus tehnicianul lui Hercules.

Runda de final, una a derbiurilor
Un alt derbi al orgoliilor se va juca la Certej, unde Aurul întâlneşte pe Şoimul Băiţa. De asemenea, în Dealul Institutului se va juca derbiul municipiului Petroşani, între Universitatea şi Jiul, iar la Haţeg se vor întâlni ocupantele locurilor 4, Retezatul, respectiv 3, Victoria Călan. La Uricani, CS Hunedoara caută prima victorie în deplasare din acest tur, în faţa Minerului. Şi dacă tot este o rundă a derbiurilor, nu putea lipsi nici înfruntarea dintre „moţi”, Aurul Brad – Metalul Crişcior.

Liga a IV-a Hunedoara, etapa a XI-a, sâmbătă, ora 11.30
Inter Petrila – Hercules Lupeni
Aurul Certej – Şoimul Băiţa
Retezatul Haţeg – Victoria Călan
Universitatea Petroşani – Jiul Petroşani
Aurul Brad – Metalul Crişcior
Minerul Uricani – CS Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Criminalul care a vrut să arunce un bloc în aer vrea să fie rejudecat

Natalia Bumbac Un bărbat condamnat în 2009 de prima instanţă la detenţie pe viaţă pentru că a omorât o femeie...

Vindeau detectoare de metale, cu încălcarea legii

Un tânăr de 27 de ani din municipiul Hunedoara va fi anchetat penal pentru că a încercat să vândă contra...

Accident de muncă la ArcelorMittal Hunedoara

În cursul nopţii de marţi spre miercuri,  pe platforma oţelăriei electrice de la ArcelorMittal Hunedoara a avut loc un accident...

Închide