Comunitate

Întâlnirea membrilor Geoparcurilor, la Hațeg

Țara Hațegului găzduiește, în aceas­tă săptămână, una dintre cele mai importante întâlniri europene la nivel de Geoparcuri. La Hațeg are loc cea de-a 47 ediție a întâlnirii membrilor Rețelei Europene a Geoparcurilor, un eveniment de anvergură organizat de Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea București.

Țara Hațegului, binecuvântată
„Este prima întrunire de acest gen găzduită de România și de județul Hunedoara, la care Consiliul Județean Hunedoara participă în calitate de co-or­ganizator. Instituția a fost repre­zen­tată la evenimentul de deschidere de administratorul public Costel Avram.
Consiliul Județean Hunedoara este partener al Geoparcului încă din anul 2004, fiind unul dintre semnatarii do­cumentelor de înființare a acestuia. De atunci încoace, instituția este alături de administrația Geoparcului și o susține în toate demersurile sale de promovare și dezvoltare a zonei, prin proiectele pe care le implementează.
Țara Hațegului este una binecu­vân­tată, iar prin efortul nostru comun vom putea să promovăm și să dezvoltăm du­rabil comunitățile de aici. Pentru că Geo­parcul Internațional UNESCO Țara Hațegului nu este doar un for științific, ci este o entitate care are grijă ca tre­cutul geologic, patrimoniul istoric, na­tu­ral și cultural, tradițiile și gastronomia Țării Hațegului să fie cunoscute de cât mai multă lume.
Munca echipei administrației Geo­parcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, implicarea comu­ni­tăților lo­cale și sprijinul oferit de parteneri, în rândul cărora cu onoare se află Consiliul Județean Hunedoara, dă rezultate, iar județul Hunedoara se va putea mândri și peste ani cu toate aceste valori istorice și naturale pe care le deține”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura