Instanţa i-a găsit un înlocuitor lui Simota în dosarul de falimentare a CS Jiul Petroşani

Natalia Bumbac

Afaceristul Alin Simota (foto) va fi reprezentat în dosarul de falimentare a Clubului Sportiv Jiul Petroşani, unde a fost acţionar, de către o persoană delegată de instanţă. Dosarul se judecă în apel la Curtea de Apel Alba Iulia, decizia de a-i găsi lui Simota un înlocuitor pentru ca procesul să poată înainta fiind luată la ultimul termen de judecată. Dispoziţia a fost dată de magistraţi, după ce au cerut informaţii de la IPJ Hunedoara despre Alin Simota privind plecarea lui din ţară şi dacă s-a iniţiat vreo procedură de extrădare.

Brand-ul clubului va fi radiat
„Având în vedere răspunsul înaintat de către IPJ Hunedoara referitor la intimatul pârât Simota Alin şi la adresa depusă la dosar de către apelantul lichidator Heral Consult IPURL, de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ apreciază că se impune numirea în cauză, în mod aleatoriu a curatorului Toma Radu Călin, (…) pentru a fi citat în cauză în vederea reprezentării intereselor intimatului pârât Simota Alin”, se arată în minuta instanţei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 20 septembrie.
Dosarul de falimentare a CS Jiul Petroşani se judecă la apel, după ce decizia Tribunalului Hunedoara, a fost atacată cu apel de către lichidator, respectiv Heral Consult IPURL. Prima instanţă a admis cererea creditorilor, formulată în 2013, de intrare în insolvenţă a clubului sportiv, procedură care s-a finalizat cu falimentarea clubului. Tribunalul a mai dispus radierea CS Jiul Petroşani din Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Totodată, a respins cererea lichidatorului judiciar de antrenare a răspunderii patrimoniale a celor care au condus clubul sportiv, respectiv a lui Alin Simota, acesta fiind şi motivul pentru care decizia a fost atacată cu apel.
În prezent, Alin Simota este fugit din ţară, de aproximativ 18 luni, fiind localizat de autorităţi în Emiratele Arabe Unite. În septembrie 2016, reprezentanţii IGPR afirmau că s-a iniţiat procedura de extrădare a lui Alin Simota, condamnat la închisoare în două dosare penale şi judecat pentru diverse infracţiuni în alte cauze.

One thought on “Instanţa i-a găsit un înlocuitor lui Simota în dosarul de falimentare a CS Jiul Petroşani

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.