Inspiraţia şi ambiţia, reţeta succesului Florentinei

9 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 alexe marincuCiprian Marinuţ

Nicolae Alexe (foto stânga), antrenorul atletei Florentina Marincu (foto dreapta) de la CNS „Cetate” Deva, consideră că medalia de bronz cucerită de eleva sa la Campionatul European de seniori are la bază ambiţia sportivei şi inspiraţia sa în abordarea săriturilor. Tehnicianul a precizat că, odată cu îmbunătăţirea recordului european de junioare, ea a îndeplinit şi baremul de calificare la Campionatul Mondial de seniori din acest an şi e posibil să participe şi la această competiţie supremă. În plus, Florentina Marincu, care va efectua azi şi circuitul medical la Bucureşti, va susţine în această vară şi examenul de bacalaureat.

Şapte sărituri valide din nouă încercări
Antrenorul celei mai bune atlete a momentului din judeţul Hunedoara şi chiar din România a făcut o analiză a concursului de la Campionatul European din Cehia. Nicolae Alexe este de părere că reţeta succesului a cuprins ambiţia şi talentul sportivei şi inspiraţia sa în modul de abordare al săriturilor. „Evident că la câştigarea medaliei au contat şi ambiţia şi talentul Florentinei, dar cred că şi eu am fost inspirat în alegerea vitezei de elan şi a modalităţilor de abordare a pragurilor. Am reuşit să o ghidez pe Florentina să aibă toate încercările reuşite în calificări, iar apoi în finală am dirijat-o, astfel încât a avut patru din cele şase sărituri valide. Concursul a fost spectaculos, iar concurenţa cu senioarele a ambiţionat-o pe Flori”, a afirmat Nicolae Alexe.

Are barem de Mondiale
Tehnicianul a precizat că prin cel de al doilea record european de junioare stabilit de Florentina la 6,79 de metri, sportiva de la CNS „Cetate” a îndeplinit şi baremul de calificare la Campionatul Mondial al seniorilor, care va avea loc în China între 22 şi 30 august. „Cele două noi recorduri ale Florentinei i-au dat mare încredere în forţele proprii. În plus, săritura de  6,79 de metri îi asigură şi îndeplinirea baremului de calificare la Campionatul Mondial al seniorilor, care e de 6,75 metri. Fiind realizat într-o competiţie oficială a anului 2015, acest rezultat îi conferă dreptul de participare la concursul din China. Până atunci, vor fi multe competiţii naţionale şi internaţionale şi concursul de obiectiv al acestui an, care este Campionatul European al juniorilor I, din Suedia, între 16 şi 19 iulie. În plus, tot la vară, Florentina are de susţinut şi examenul de bacalaureat, astfel că sezonul în aer liber va fi unul dificil”, a spus Nicolae Alexe. Sportiva şi antrenorul au rămas în Bucureşti după sosirea la Campionatul European, întrucât azi, Florentina trebuie să se prezinte la Institutul de Medicină Sportivă, pentru circuitul medical obligatoriu la interval de şase luni. Cei doi vor reveni la Deva mâine seară.

Două recorduri şi o medalie
Atleta Florentina Marincu (18 ani), cea mai tânără participantă la Campionatele Europene indoor de la Praga, a doborât de două ori recordul european de junioare şi a câştigat medalia de bronz în proba de săritura în lungime cu un nou record personal, de 6,79 metri. Proba de săritura în lungime a fost câştigată de Ivana Spanovici (cu 6,98 metri, nou record naţional al Serbiei, cea mai bună performanţă europeană a anului şi a doua pe plan mondial), urmată pe podium de Taroum Moguenara (Germania, cu 6,83 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului). Pentru performanţele din Cehia, sportiva din Şoimuş va fi recompensată cu un premiu de  5.000 de euro. România a obţinut în total două medalii de bronz la competiţia continentală, a doua fiind cucerită de Marian Oprea, la triplusalt, după o pauză de patru ani în care atletismul românesc lipsise de pe podium la C.E.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
C.A.R. Petrila, continuitate şi ascendenţă

Situat în zona centrală a oraşului Petrila, la origine denumit Peterella, oraş cu o populaţie de cca 25.000 de locuitori...

„Drumul spre casã” al Principelui Nicolae, într-o carte lansatã la Deva

Duminică, Deva Mall a găzduit un eveniment cultural de excepţie organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” şi editura Curtea Veche,...

Tâlhărită în plină stradă

O plimbare pe înserat a unei femei din Vulcan s-a dovedit a fi una total neinspirată. În timp ce se...

Închide