C.A.R. Petrila, continuitate şi ascendenţă

9 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

07 CAR petrila BUNSituat în zona centrală a oraşului Petrila, la origine denumit Peterella, oraş cu o populaţie de cca 25.000 de locuitori având ca ocupaţie principală extragerea cărbunelui, Casa de Ajutor Reciproc Petrila a luat naştere în anul 1952, din nevoia întrajutorării celor ce lucrau în cadrul exploatării miniere Petrila, cea mai veche mină de cărbune din Valea Jiului.

Anul 1997 a adus cu sine însă, restructurarea masivă a mineritului din zonă, E.M. Petrila reducându-şi prin restructurări succesive efectivul de salariaţi la mai puţin de jumătate, ceea ce a dus şi la retragerea unui număr important de membri, prin urmare, după 50 de ani de funcţionare în cadrul unui sediu ce aparţinea Minei Petrila, respectiv în vara anului 2002, C.A.R. Petrila şi-a mutat activitatea într-un sediu modern situat în centrul oraşului. Prin externalizarea din întreprindere, Casa de ajutor reciproc Petrila şi-a diversificat activitatea, fiind recunoscută în prezent atât pe plan local, cât şi la nivel naţional pentru performanţele deosebite şi pentru calitatea serviciilor oferite membrilor şi în mod deosebit a gamei de împrumuturi practicate, fiind considerată cea mai sigură şi la îndemână posibilitate de economisire convenabilă şi de accesare rapidă şi ieftină a împrumuturilor.
Încă de la înfiinţare s-a acordat o mare atenţie modului în care sunt trataţi membrii, arătându-le acestora că suntem deschişi permanent spre problemele lor, sub premiza “NOUĂ NE PASĂ”.
Nouă ne pasă deoarece suntem capabili să le înţelegem nevoile, să găsim soluţii care să-i ajute chiar şi în cazurile mai deosebite atunci când întâmpină greutăţi financiare.
De ce alegi C.A.R. Petrila?
Pentru că este prezentă şi răspunde prompt la solicitările membrilor, are grijă de economiile acumulate de membri la fondurile sociale proprii prin bonificarea anuală în condiţii avantajoase şi mai ales pentru că membrii se ajută între ei pentru rezolvarea oricăror probleme financiare şi nu numai.
Ultimii ani au reprezentat pentru C.A.R. Petrila ani cu rezultate deosebite la majoritatea indicatorilor de analiză a performanţei activităţii. Rezultatele obţinute reflectă un trend ascendent atât pe plan financiar cât şi ca imagine, prestanţă şi profesionalism.
Cu un fond social mediu de 3.610 lei /membru s-au acordat în cursul anului 2014, 3673 de împrumuturi în valoare de 19.118.420 lei.
Efectivul Casei a crescut de la an la an, fiind în prezent de peste 5.100 de membri. O creştere semnificativă obţinută prin păstrarea unei conexiuni permanente între problemele membrilor şi interesul C.A.R. Petrila, acestora satisfăcându-li-se nevoile, cerinţele şi aşteptările, bucurându-se de respect în cadrul instituţiei noastre.

07 CAR petrila graficEvoluţia numărului de membri
Fondul social al membrilor a atins în anul 2014 valoarea de  16.997.907 lei, înregistrând o creştere de 462% faţă de anul 2004 şi o creştere de 64% faţă de anul 2010. Această creştere reflectă în mare măsură încrederea membrilor bazată pe faptul că C.A.R. Petrila utilizează eficient aceste fonduri în acordarea de împrumuturi, fapt ce a făcut necesară extinderea activităţii în teritoriu şi deschiderea de noi agenţii.
Astfel, în septembrie 2013, C.A.R. Petrila  a deschis un prim punct de lucru în municipiul Vulcan, agenţie ce a ajuns la sfârşitul anului 2014 să deservească 1.539 de membri. Alte două agenţii au fost deschise în cea de-a doua jumătate a anului trecut: agenţia Motru şi agenţia Târgu Jiu, acestea ajungând astăzi să aibă înscrişi aproximativ 900 de membri.
În perioada următoare se doreşte diversificarea gamei de împrumuturi, promovarea de împrumuturi promoţionale care ar trebui să acopere nevoile oamenilor din diversele segmente sociale aflate în dificultate.

Tipuri de împrumuturi:
– Împrumutul egal cu fondul social:
Nu necesită giranţi;
Nu sunt necesare alte acte (cupon de pensie, adeverinţă de salariu);
Perioada de creditare este de până la 5 ani;
– Împrumutul tradiţional:
Valoare 3-5 ori fondul social deţinut de membru;
Dobânda se achită în rate lunare;
Perioada de creditare este de până la 5 ani;
– Împrumutul de urgenţă:
Pe termen de 1,2,3,4 săptămâni;
Dobânda se achită odată cu restituirea împrumutului;
Este independent de fondul social;
– Împrumutul pe termen scurt, mediu şi lung:
Perioada de creditare este de până la 5 ani;
Dobânda se achită lunar odată cu rata;
Este independent de fondul social;
– Împrumutul suplimentar:
Perioada de creditare este de până la 5 ani;
Dobânda se achită lunar odată cu rata;
Este independent de fondul social;
– Împrumuturile speciale:
Se acordă în cazuri şi nevoi deosebite membrilor care au dat dovadă de corectitudine în colaborarea cu C.A.R. Petrila I.F.N.
Perioada de creditare este determinată de nevoia deosebită a membrilor (până la 10 ani);
Sunt independente de fondurile sociale
Garanţii necesare:
Personale – giranţi;
Imobiliare;
Fondul social acumulat de fiecare membru prin depuneri lunare poate constitui garanţie pentru orice tip de împrumut
AVANTAJE
Acces rapid la împrumuturi;
Dobânzi REDUSE pentru împrumuturile acordate;
Dobânzi ATRACTIVE acordate anual pentru fondul social deţinut de fiecare membru;
Ajutor de deces NERAMBURSABIL:
Consiliere GRATUITĂ din partea personalului C.A.R.;
Eliminarea formularisticii complicate;
Nu se percepe COMISION la analiza cererii de împrumut;
Nu se percepe COMISION de gestionare a fondurilor;
Transparenţă în activitate;
Fără comisioane ascunse;
Confidenţialitate garantată;
Flexibilitate în derularea împrumuturilor;
Ajutorul de deces NERAMBURSABIL:
Se acordă fără a se percepe o contribuţie lunară din partea membrului C.A.R.;
Valoarea maximă acordată este 1.500 lei în funcţie de vechimea membrului în cadrul C.A.R.
Pentru activitatea desfăşurată, C.A.R. Petrila a ocupat în perioada 2005-2009 locul I în cadrul Uniunii Teritoriale şi unul din primele trei locuri până în prezent, precum şi un meritat loc II în topul primelor 10 case afiliate Uniunii Naţionale a C.A.R. a salariaţilor din România pentru activitatea desfăşurată, performanţele acestei Case fiind meritorii cu atât mai mult cu cât Casa este operaţională într-o zonă cu probleme sociale deosebite.
C.A.R. Petrila manifestă o continuă preocupare pentru  găsirea de soluţii pentru a se lărgi permanent sfera serviciilor oferite, pentru continuarea activităţii Casei la acelaşi nivel de performanţă şi nu în ultimul rând, pentru a fi un adevărat sprijin pentru membrii ei şi pentru familiile acestora.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Drumul spre casã” al Principelui Nicolae, într-o carte lansatã la Deva

Duminică, Deva Mall a găzduit un eveniment cultural de excepţie organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” şi editura Curtea Veche,...

Tâlhărită în plină stradă

O plimbare pe înserat a unei femei din Vulcan s-a dovedit a fi una total neinspirată. În timp ce se...

Omorât de TIR pe şosea

În acest sfârşit de săptămână, un tânăr de 25 de ani din judeţul Covasna şi-a pierdut viaţa pe DN7, în...

Închide