Inspectorul şcolar general în carantină, din cauza gripei porcine

03 Alexandru Lautaru  1642
Nicolle Ebner

Inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru (foto), se află, de ieri, în carantină la domiciliu, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a participat la o reuniune pe teme de învăţământ la Hotel Sinaia, unde a fost descoperit un focar de gripă nouă.

Cazat în plin focar de gripă
Contactat telefonic de reporterul MESAGERULUI HUNEDOREAN, şeful IŞJ Hunedoara a declarat că simptomele pe care le are nu sunt foarte grave, însă, preventiv, s-a izolat la domiciliu, după ce s-a prezentat ieri, de bună voie, la laboratorul de epidemiologie al DSP Hunedoara, pentru prelevarea de probe. „Am stat la Hotel Sinaia în perioada 29-31 octombrie, dar nu am avut contact cu celelalte persoane cazate şi nici cu grupul de studenţi, deoarece seminariile ţineau toată ziua şi se desfăşurau în alte locaţii. Aşa că ajungeam la hotel doar noaptea. Din cei 42 de inspectori generali care au participat la seminarul privind lansarea unui proiect de anvergură în învăţământul românesc, doar 20 am fost cazaţi la Hotel Sinaia. Am aflat de la ştiri despre focarul de gripă de tip nou şi pentru că nu mă simt prea bine, iar perioada de incubaţie a virusului este între două şi cinci zile, am decis să mă izolez, ca să nu-i pun în pericol pe colegii de la inspectorat, şi să-mi fac analizele”, a declarat Alexandru Lăutaru.
Astăzi, şeful IŞJ Hunedoara va afla verdictul. Dacă simptomele pe care le are sunt de gripă sezonieră sau de gripă de tip nou.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.