Inspectorul de muncă Puiu Dişa, arestat pentru luare de mită

28 octombrie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

Un angajat al inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru infracţiunea de luare de mită. Marţi seara, procurorii anticorupţie i-au organizat inspectorului Puiu Dişa un flagrant, fiind prins chiar în momentul în care accepta 1.000 lei mită, de la administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Brad.

Cerea bani, pentru a „uita” să dea amenzi

Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), inspectorul de muncă Puiu Dişa, în vârstă de 47 de ani, angajat al ITM Hunedoara, este cercetat pentru infracţiunea de luare de mită. „La data de 14 octombrie 2010, cu ocazia efectuării unui control de specialitate la o societate comercială din judeţul Hunedoara, inculpatul Puiu Dişa, în calitatea sa de inspector de muncă, a pretins de la administratorul firmei suma de 1.000 lei, pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea dispoziţiilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă”, se arată în comunicatul emis de DNA. Cei doi s-au înţeles ca în data de 26 octombrie să se întâlnească, iar inspectorul de muncă să-şi primească „partea”, pentru a nu-i da administratorului amendă. Numai că, odată ce Puiu Dişa a plecat de la sediul firmei, administratorul a luat legătura cu oamenii legii, cărora le-a povestit tot ceea ce s-a întâmplat. „S-a organizat un flagrant, cu bani marcaţi, iar marţi, denunţătorul, un administrator din municipiul Brad, şi inspectorul de muncă s-au întâlnit. La scurt timp după ce tranzacţia a avut loc, procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant, cu banii marcaţi asupra sa, pe inspectorul de muncă. Acesta a fost reţinut imediat, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, Tribunalul Alba a dispus arestarea sa preventivă, pentru 29 de zile. Bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN procurorul şef Liana Boer, de la Serviciul Teritorial Alba-Iulia a DNA.

„Îmi cer scuze în faţa hunedorenilor”

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Horia Iacob Raţiu, directorul ITM Hunedoara, spune că nu vrea ca această întâmplare să fie o pată de faţa instituţiei. „Personal, îmi cer scuze în faţa hunedorenilor, pentru situaţia creată. Sper ca acest incident să nu modifice imaginea instituţiei, mai ales pentru faptul că este vorba despre un caz izolat. El a dat un jurământ atunci când a fost angajat, nu l-a respectat, a încălcat legea şi acum trebuie să plătească”, a declarat directorul coordonator al ITM Hunedoara.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. raulean_psdean spune:

    Pai avea nevoie omul de bani la miting. RUSINE bugetarule.

  2. compa spune:

    “Facatura”. Este cumva pericol public?!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Televizare amânată pentru FC Hunedoara

Eusebiu Şuvagău, antrenorul echipei FC Hunedoara, a infirmat zvonul privind transmiterea meciului cu Gloria Arad pe postul OTV, însă a...

O singură speranţă pentru susţinătorii moţiunii. Nici o şansă!

Aşa cum, de fapt, am bănuit şi am şi afirmat în editorialul precedent, moţiunea de cenzură nu a trecut în...

Festival de judo la „Cupa Cetate”

Cei mai valoroşi judoka (băieţi şi fete) de la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Deva şi Sport Club Municipal (SCM) Deva...

Închide