Insemex Petroşani, noi expertize tehnice

Magdalena Şerban

Institutul Naţional de Cercetare-Dez­voltare pentru Securitate Minieră şi Pro­tecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani rămâne foarte căutat pentru realizarea unor expertize tehnice, dat fiind profe­sio­nalismul de care specialiştii săi au dat do­va­dă de-a lungul timpului. De altfel, cer­ce­tătorii din Valea Jiului militează pentru siguranţă, având ca susţinere numeroasele invenţii brevetate în acest sens.
„La ora actuală, o primă expertiză pe care o avem în lucru ar fi cea legată de un incendiu izbucnit la un grajd cu şură din satul Cobăteşti, comuna Şimoneşti (judeţul Harghita). Au ars adăpostul de animale, unelte agricole, paie, o căruţă, iar patru oi nu au mai putut fi salvate. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat celelalte 85 de ovine şi s-au protejat bunuri mate­riale. Pe de altă parte, finalizată şi predată în anul în curs e expertiza tehnică legată de explozia înregistrată la un imobil din mu­nicipiul Satu Mare, de unde au fost eva­cuate 25 de persoane. Au fost afectate 11 apartamente, dintre care trei mai grav. De asemenea, am mai fost contactaţi pentru o expertizare tehnică de echipament, mai exact cofretul care a cauzat incidentul în urma căruia a rezultat intoxicarea cu fum de la Exploatarea Minieră Livezeni în galeria de bază a abatajului frontal panoul patru nord, stratul trei”, a afirmat dr. ing George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.
Acesta a mulţumit colectivului din care face parte pentru dăruirea şi implicarea cu care îşi desfăşoară activitatea, fiind con­şti­enţi că cea mai mare tragedie este atunci când există pierderi de vieţi. În opi­nia sa, un rol important îl au, în continuare, pro­tecţia muncii şi acţiunile preventive pe care instituţia pe care o conduce le ma­teria­lizează.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare