Comunitate

Insemex Petroşani: medalii şi diplome la Euroinvent 2019

Magdalena Şerban

Sub auspiciile Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Inventatorilor – IFIA, recent, la Iaşi s-a desfăşurat unul dintre cele mai mari evenimente de inventică din sud-estul Europei, Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării – Euroinvent, ajunsă în acest an la cea de-a XI-a ediţie.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani a fost prezent cu cinci invenţii care au fost apreciate cu patru medalii şi o diplomă de excelenţă.
„Cele 90 de standuri ale expoziţiei au cuprins peste 600 de invenţii şi proiecte de cercetare, grupate în 14 categorii, la manifestare participând cercetători şi inventatori din peste 20 de ţări. Invenţiile colectivului nostru de cercetători au primit medalii care le încununează nenumăratele ore de muncă, precum şi cunoştinţele dobândite în urma implicării în activitatea zilnică. Medalii de Aur au primit invenţiile «Stand de determinare a produşilor de reacţie generaţi de materiale solide combustibile» şi «Sistem universal pentru determinarea energiei minime de aprindere a amestecurilor explozive aer-substanţe inflamabile». Medalie de Argint s-a acordat invenţiei «Stand pentru cercetarea imagistică a exploziilor amestecurilor aer-gaze inflamabile», iar cea de Bronz i-a revenit invenţiei «Avertizor prezenţă în proximitate a terminalelor mobile aflate în emisie utilizabil în atmosfere explozive». Diploma de Excelenţă a onorat invenţia «Metodă de rezolvare a priori a unei reţele de aeraj afectată de un fenomen de explozie». Le mulţumesc colegilor mei care, din nou, s-au întors acasă cu cele mai valoroase medalii, menţinând astfel renumele institutului nostru pe cele mai înalte poziţii ale podiumurilor de profil”, a afirmat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
De menţionat că în paralel cu expoziţia de invenţii şi inovaţii aferente evenimentului de la Iaşi au rulat şi alte manifestări: Conferinţa Internaţională de Cercetări Inovative (ICIR 2019, ediţia a V-a), Salonul de carte tehnico-ştiinţifică, artistică şi literară, dar şi diverse workshopuri. Per ansamblu, toate acestea au adus împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura