Insemex Petroşani îşi consolidează poziţia de top în acest an

10 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani şi-a definitivat coordonatele de activitate pentru anul 2020 în baza unui Plan de Cercetare ce cuprinde 14 propuneri de teme eligibile, pentru care cei de aici aşteaptă o evaluare finală înainte de a le da startul. Pe lângă acestea, mai există încă 13 proiecte de cercetare care se află în diferite etape de derulare, fiind contractate.

„Ne dorim ca în paralel cu continuarea unei bune activităţi ştiinţifice de cercetare, să dezvoltăm noi parteneriate interne şi internaţionale, în egală măsură consolidându-le pe cele existente. Bineînţeles, vom avea aceeaşi deschidere ca şi până acum în ce priveşte participarea la evenimentele de profil desfăşurate în ţară şi străinătate (congrese, conferinţe, târguri, manifestări), fiind o oportunitate de a ne certifica locul în domeniul în care performăm, de a veni în contact cu cei mai buni dintre cei buni şi de a deprinde noutăţile pieţei de profil. Nu facem rabat nici de la identificarea unor noi soluţii tehnice şi procedurale inovatoare, pentru a veni în sprijinul sănătăţii şi securităţii în muncă. Aşa cum am reuşit până în prezent, sunt convins că vom dobândi noi premii şi distincţii care să certifice valoarea invenţiilor pe care colectivul nostru le pune în slujba siguranţei în câmpul muncii. Totodată, expertizele tehnice pentru care suntem cooptaţi vor fi punct de plecare în anchetele procurorilor, făcând lumină în cazuistica aferentă unor incendii, explozii sau chiar tragedii”, a arătat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
Acesta a mai precizat că un alt deziderat pe care l-ar vedea materializându-se în 2020 este cel de extindere a portofoliului ce vizează domeniile de activitate acreditate. Nu în ultimul rând, atragerea tinerilor pentru a întregi echipa de cercetare cu un suflu nou constituie un alt pas ce va fi făcut alături de Universitatea din Petroşani, de altfel un important colaborator şi posibil furnizor de forţă de muncă aptă şi calificată.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La Densuş, 2020 va fi un an al cumpătării administrative

Repartizarea pe unităţile administrativ-teritoriale hunedorene a sumei de 27 de milioane de lei, reprezentând cota de şase procente din impozitul...

Anunţ finanţe 1, 11.02.2020

Magistraţii hunedoreni au suspendat protestul

Judecătorii hunedoreni au oprit protestul şi au decis să-şi reia activitatea după programul normal pentru a nu-i afecta pe oamenii...

Închide