Insemex Petroşani, apreciat la Albena

9 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Recent, o delegaţie de cercetători din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani a participat la Albena (Bulgaria), la cea de-a 19-a Geoconferinţă Internaţională Multidisciplinară SGEM 2019, manifestare de renume în partea central-estică a Europei.

„Această conferinţă are scopul de a reuni oameni de ştiinţă, cercetători, profesori şi practicieni care reprezintă academii, universităţi, instituţii de cercetare şi educaţie, companii, agenţii guvernamentale şi organizaţii de consultanţă din întreaga lume pentru a face schimb de idei şi pentru a defini priorităţile de cercetare în domeniile Geo-ştiinţelor. Colegii mei care au participat la eveniment au prezentat un număr de 16 articole ştiinţifice ale căror teme acoperă toate domeniile de activitate ale institutului, bucurându-se de apreciere. Totodată, separat s-au mai transmis spre publicare încă 14 articole care au fost acceptate şi incluse în volumele de lucrări ale conferinţei, iar pe parcursul manifestării, doi dintre colegii participanţi au avut şi calitatea de Preşedinţi de Sesiune ştiinţifică, răspunzând de buna desfăşurare a demersului, precum şi de evaluarea calităţii articolelor prezentate. Astfel de momente de recunoaştere a meritelor încurajează activitatea noastră de profil şi o plasează acolo unde îi este locul: la înălţime”, a afirmat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani. Mai trebuie menţionat faptul că înmânarea certificatelor de participare s-a realizat într-un cadru festiv, doi reprezentanţi ai institutului din Valea Jiului primind două premii speciale din partea organizatorilor, datorate calităţii prezentărilor efectuate şi modului deosebit în care au reuşit să capteze atenţia şi să interacţioneze cu ceilalţi specialişti prezenţi în cadrul sesiunilor ştiinţifice.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Cupa Râuşor“ la minifotbal

Competiţia de minifotbal, ajunsă acum la cea de a treia ediţie, s-a desfăşurat în Zona de agrement de la Râuşor,...

Florentina Marincu luptă pentru o medalie la Universiadă

Continuă întrecerile Universiadei de vară, care se desfăşoară la Napoli, în Italia.

Ce se mai întâmplă în fotbalul hunedorean?

Componenţii echipei CS Hunedoara s-au reunit luni la sediul clubului pentru începerea pregătirilor în vederea noului sezon din Liga a...

Închide