Sport

Înotătorii hunedoreni au cucerit 25 de medalii

Ciprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, au cucerit 25 de medalii (10 de aur, opt de argint şi şapte de bronz) la Campionatele Naţionale ale cluburilor sportive şcolare, performanţă în premieră în istoria secţiei de înot a clubului hunedorean. Cu acest bilanţ excelent, CSS Hunedoara s-a situat pe locul trei în topul cluburilor din România, după Liceul „Emil Racoviţă” Bucureşti şi L.P.S. Brăila.

Performanţe de excepţie

Hunedorenii au fost pe val la ediţia 2010 a Campionatelor Naţionale de Nataţie ale cluburilor sportive şcolare, desfăşurată în perioada 21-23 mai, la Reşiţa. Sportivii antrenaţi de Anca Băjan au obţinut 19 medalii, iar cei pregătiţi de Zeno Giurasă şi-au trecut în cont şase prezenţe pe podium. Drept urmare, cu 25 de medalii, CSS Hunedoara a stabilit un nou record. „Precedentul record de medalii cucerite a fost la Campionatul Naţional de Juniori II din 2009. Atunci am venit acasă cu 13 medalii. Rezultatele de acum sunt nemaipomenite şi constituie împlinirea obiectivului pe 10 ani al clubului nostru. De altfel, în cei 19 ani de când activez eu la CSS Hunedoara, ca sportivă şi ca antrenor, niciodată nu s-au mai obţinut atâtea medalii la un singur concurs naţional oficial”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

De viitor

Cele mai bune rezultate dintre sportivii de la CSS Hunedoara le-a obţinut Alexandru Bădeaţă (14 ani). Înotătorul antrenat de Anca Băjan a luat startul în opt finale şi a obţinut şapte medalii şi un loc patru. Alexandru a devenit campion naţional la 50 şi 100 metri spate, a cucerit argintul la 50 şi 100 metri bras şi la 100 metri fluture, şi medalia de bronz la 50 metri fluture şi la 100 metri liber. „E un copil foarte serios şi muncitor. Respectă cu stricteţe indicaţiile la pregătire şi la concursuri şi trage tare la antrenamente. O singură dată nu m-a ascultat, chiar într-o cursă de la acest campionat. Cred că poate deveni unul dintre marii campioni ai României”, a spus Anca Băjan. Alte patru sportive antrenate de Anca Băjan au cucerit 12 medalii. Edith Bărbănţan (13 ani) a obţinut patru titluri de campioană naţională la 50 şi 100 metri liber, la 50 metri fluture şi la 50 de metri bras. Adelina Buzdugan (foto) (14 ani) şi-a trecut şi ea în cont patru medalii, însă mai puţin strălucitoare: argint la 50 şi 100 metri bras şi bronz la 50 metri fluture şi la 100 metri spate. Cristina Sfetcu (13 ani) a completat palmaresul hunedorenilor cu două medalii de argint la 50 şi 100 metri spate, iar Andreea

Nan (12 ani) a obţinut o medalie de argint la 50 metri bras şi una de bronz la 100 metri bras. Medalii valoroase au cucerit şi sportivele antrenate de Zeno Giurasa. Denisa Ilucă (12 ani) a câştigat două titluri de campioană la 50 şi 100 metri bras şi două medalii de bronz la 50 şi 100 metri spate. În plus, ştafetele formate din Denisa Ilucă, Alexandra Boriţa, Andra Mălina şi Andreea Nan au cucerit aurul în probele de 4×50 metri liber şi mixt.

Pe podium, în topul echipelor

Cu rezultatul de la Reşiţa, Clubul din Hunedoara a urcat pe podium şi în clasamentul pe echipe. Astfel, s-au acumulat 290 de puncte şi a fost depăşit doar de formaţia de la Liceul „Emil Racoviţă” Bucureşti şi de cei de la LPS Brăila, în condiţiile în care la competiţie au fost prezente 18 cluburi şi un total de 220 de sportivi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura