Actualitate

Inginerul accidentat în timpul serviciului în Straja a decedat

Natalia Bumbac

Inginerul de 33 de ani, din Lupeni, rănit grav în timp ce lucra la demolarea unui imobil în Staţiunea Straja, a decedat. Nistor Răzvan s-a stins pe patul de spital, după trei luni în care s-a luptat să supravieţuiască.
N-a mai putut fi salvat
Accidentul cu final dramatic s-a petrecut la mijlocul lunii mai a acestui an. Nistor Răzvan lucra, împreună cu o echipă de muncitori, la demolarea unui zid în staţia Telescaunului 2 din Straja. Moment în care un perete s-a prăbuşit în interior şi l-a surprins sub mormanul de moloz. Bărbatul a fost lovit grav în zona capului. Pentru salvarea lui a intervenit un echipaj de la SMURD, care l-a transportat la spitalul din Lupeni, ulterior fiind transferat la Petroşani. Medicii petroşăneni l-au operat de urgenţă, după care au decis să-l transfere la Timişoara cu o ambulanţă, deoarece pentru elicopter nu au primit aprobare din cauza vremii nefavorabile din acele zile. Medicii din Timişoara au încercat să-l pună pe picioare, dar eforturile lor au fost zadarnice. Nistor Răzvan a murit în spitalul din Timişoara, miercuri, 9 august, în jurul orei 19.30.
ITM a preluat ancheta
Acum, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara face cercetări pentru a stabili condiţiile care au dus la accidentarea, şi ulterior la decesul inginerului, fost angajat al firmei Comexim R din Lupeni. „Am emis o decizie pentru doi inspectori să cerceteze acest caz. Ancheta va dura minimum 10 zile”, a declarat Adrian Bozdog, inspectorul şef al ITM Hunedoara. Cercetările au fost preluate de inspectorii muncii, deoarece a intervenit decesul victimei. Iniţial, fiind vorba despre incapacitate temporară de muncă, cercetările, conform legii, au fost derulate de angajator, urmând să fie avizate de către ITM Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura