Infrastructura sistemului de management al deşeurilor, în prag de finalizare

02 Deponeu BaciaNatalia Bumbac

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, lucrările la infrastructura Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) se vor încheia în luna noiembrie. În paralel se pregăteşte documentaţia necesară pentru organizarea licitaţiei privind atribuirea contractelor către firmele care se vor ocupa de colectarea deşeurilor la nivel de judeţ, dar şi licitaţia pentru firma care va gestiona Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) de la Băcia.

Locul doi pe ţară la viteza de implementare
„Contractul de finanţare a lucrărilor a fost semnat în luna martie 2014, iar după stadiul de execuţie, într-un clasament pe ţară, ne situăm pe locul doi ca viteză de implementare a proiectului. În jurul lunii noiembrie vor fi finalizate caietele de sarcini şi puse în sistemul electronic de achiziţii publice. Dacă nu vor fi probleme cu licitaţia în lunile februarie – martie 2016 sistemul va fi funcţional. Aşa cum a fost prevăzut în proiect, judeţul a fost împărţit în patru zone care vor fi atribuite către patru operatori. Astfel, am decis să organizăm patru licitaţii separate, iar odată cu încheierea procedurilor de licitaţie pentru o zonă, operatorul va putea începe activitatea. Asta, pentru că din experienţa altor judeţe care au organizat licitaţiile la pachet, s-a demonstrat că dacă există o problemă într-un anumit punct, întreaga procedură de licitaţie rămâne blocată”, a precizat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.
SMID este cel mai amplu proiect de infrastructură din judeţ derulat în prezent, costul acestuia ridicându-se la aproximativ 70 de milioane de euro, investiţie realizată din fonduri europene cu o contribuţie de doi la sută din partea CJ Hunedoara. Acesta presupune închiderea gropilor de gunoi neconforme, construirea deponeului ecologic de la Băcia, împreună cu CMID, o staţie de sortare în Petroşani, dar şi alte investiţii conexe proiectului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.