Înfrângere pentru Cetate în primul amical al iernii

Nicolae Gavrea

Aşa cum am anunţat, echipa de fotbal LPS Cetate a susţinut vineri la Cugir, un joc amical în compania celor de la Metalurgistul, meci important pentru vizualizarea lotului de jucători aflaţi în pregătire la formaţia deveană. Victoria a revenit gazdelor cu scorul de 1 – 0, după o primă repriză albă, dar cu un gol venit pe final de partidă.

Antrenorul principal al devenilor a declarat: „În prima repriză, încheiată la egalitate, am avut momente bune, dar şi mai puţin bune. Sunt foarte mulţi jucători noi, iar unii dintre ei nu înţeleg sistemul în care le cer să joace. Am început la mijloc cu trei oameni de creaţie, dar care nu recuperează mingea, ceea ce eu cer de la jucătorii mei. În repriza a doua am introdus toţi jucătorii din lot, inclusiv pe cei care au jucat foarte puţin sau deloc în tur, gen Teodorescu. Şi în repriza a doua am avut câteva momente bune, golul l-am primit după minutul 80, la o fază fixă. Cei trei din atac, Iovu, Marius Ion şi Velcotă, au alergat mult, mai sunt însă de pus la punct chestiuni de poziţionare, de posesie. Per ansamblu sunt însă mulţumit de ceea ce am văzut în cele două reprize, după 10 zile de pregătire mai ales fizică şi la sala de forţă. Încă nu e prospeţime, apare oboseala, am trecut şi eu ca fotbalist prin asta. Vom lucra în continuare mai mult pe partea tactică, e mult de lucru, timp mai este. Următorul amical îl avem vinerea viitoare, la Alba Iulia cu Unirea”, a declarat Nanu imediat după meci.
Antrenorul Ştefan Nanu a folosit două formule de echipe diferite în fiecare repriză. În prima repriză au evoluat Manea – Filip, Radak, Bogdanovici, Doboş – Bârzan, Petresc, Herci – Velcotă, Marius Ion, Iovu. După pauză, Manea a rămas în poartă (Voinea este accidentat), iar în teren au evoluat Teodorescu, Boldea, Jude, Kelemen, Ţoiu, Pisică, Subţirică, Curescu, Târş, Chivu şi Mincu, ultimul un junior născut în 2001, fost golgheter în Liga 4 Galaţi.
Echipa deveană a reuşit să facă în această perioadă o serie de transferuri cu care se va încerca relansarea jocului şi evitarea retrogradării, aşa cum s-a angajat conducerea tehnică. Au venit la formaţie Sandu Iovu (Odorheiu Secuiesc), Daniel Filip (Gloria Cermei), Marius Ion (Gilortul Tg. Cărbuneşti), Liviu Herci (CSC Ghiroda), Mario Boldea (CSC Dumbrăviţa), Alexandru Petresc (Unirea Alba), Sebastian Velcotă (ACS Poli), i-a prelungit împrumutul lui Bârzan de la Craiova până la sfârşitul campionatului şi i-a mai adus pe juniorii Pisică, Târş şi Mincu, care foarte probabil vor fi folosiţi la echipa a doua a clubului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.