Informare cu privire la ajutorul de minimis

5 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

Magdalena Şerban

Direcţia pentru Agricultură a judeţului Hunedoara organizează mâine, marţi, 7 februarie, ora 11, la sediul său din Deva, Strada 22 Decembrie, nr. 222 (în clădirea Agenţiei Fitosanitare, etajul 2), o întâlnire de informare cu privire la noua schemă de  ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate“, în baza căreia Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) oferă subvenţii de 3.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

„Invităm să ni se alăture toţi hunedorenii interesaţi de acest subiect, însă îi atenţionăm că trebuie să ţină cont de faptul că dacă doresc să fie eligibili pentru a primi acest ajutor de minimis, trebuie să îndeplinească trei criterii catalogate obligatorii. În primul rând trebuie să deţină un minimum de 1.000 de metri pătraţi de solarii sau sere (sau să dorească să înfiinţeze solarii sau sere), trebuie să aibă o producţie de două kilograme de tomate pe metrul pătrat cultivat şi să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg, dovedită cu documente justificative, până în 31 mai sau de la 1 noiembrie până în 31 decembrie. Este prima oară când se acordă un astfel de ajutor, totul făcându-se în baza unei hotărâri guvernamentale – HG 39, emisă în 27 ianuarie 2017”, a precizat Călin Marian (foto), şeful Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara. Hunedorenii mai trebuie să ştie că nu se percepe nici un fel de taxă de participare şi nu există liste de înscrieri.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Boschetarul care a violat o bătrână n-a fost prins

O bătrână de 76 de ani, din Petroşani, a fost violată de un individ de 46 de ani, de care...

„Mãgura Wave Fest” – trofeul pentru cel mai bun festival debutant

Prima ediţie a Festivalului „Măgura Wave Fest”, organizat la Simeria, pe Măgura Uroiului, în august 2016, a fost premiată la...

Părinţii criminali din Lupeni, arestaţi preventiv

Cei doi indivizi care şi-au bătut fetiţa de numai trei ani până a intrat în comă şi apoi a decedat,...

Închide