Influenţa banilor vs. inspiraţia antrenorilor

Ciprian Marinuţ

Principala problemă a Mureşului Deva în partida de mâine, de acasă, cu Alro Slatina, ar putea fi „vântul” ce bate prin buzunarele jucătorilor şi nu forţa adversarilor. La FC Hunedoara, unde banii nu-s o problemă, exprimarea în teren a echipei ar putea fi afectată de decizia antrenorului Aurel Şunda, care a renunţat la şase jucători, între care şi căpitanul de echipă.

Cât de mult vorbesc banii?
Unica echipă hunedoreană din liga secundă, Mureşul Deva, are trei victorii la rând şi se află pe un nesperat loc şase, însă situaţia financiară la club e complicată. Jucătorii au evoluat deja cu banderole albe pe braţ într-un meci amical, în semn de protest pentru neplata salariilor, iar acum, există riscul să mute „greva japoneză” într-un joc oficial. Antrenorul Constantin Olariu speră ca acest lucru să nu se întâmple, întrucât există promisiuni că fotbaliştii îşi vor primi banii chiar azi, cu o zi înainte de meci. „Conducerea clubului a anunţat că salariile vor fi achitate astăzi. Sper ca fotbaliştii să-şi primească banii, pentru că s-au săturat de vorbe. Oricum, chiar dacă se vor plăti salariile, clubul va rămâne încă dator cu primele de victorie. Dacă vom evita un conflict financiar, sper ca echipa să se monteze şi să continue seria pozitivă de până acum, pentru că ar fi păcat să o irosim”, a spus Constantin Olariu, antrenorul echipei Mureşul Deva. Indiferent de aspectul financiar, jocul e complicat, pentru că Alro Slatina e disperată, întrucât are o singură victorie în opt etape şi e pe penultimul loc, cu şase puncte.

Remaniere în plin campionat
Venit la FC Hunedoara de doar două etape, antrenorul Aurel Şunda a luat o decizie pe care puţini ar fi avut curajul să şi-o asume. Tehnicianul a declanşat remanierea lotului, înainte de pauza de iarnă, şi a exclus din echipă, în această săptămână, şase jucători. Primul pe listă a fost căpitanul şi golgheterul din primele etape, Dănuţ Bilia, iar ceilalţi cinci puşi pe liber sunt fundaşii Filaret şi Posteucă, şi mijlocaşii P. Petrescu, Bej şi Floruţ. În principiu, hotărârea tehnicianului e demnă de respect, întrucât să tai răul din rădăcină e cea mai bună soluţie. Pe de altă parte, Şunda se află şi sub presiunea rezultatelor şi trebuie să găsească şi soluţii, pentru a încropi o echipă cu o faţă mai competitivă decât până acum. Cel puţin, meciul din această etapă pare să-i ofere timp preţios. Alb-albaştrii vor juca, în deplasare, cu nou-promovata Unirea Valea lui Mihai şi ar trebui să câştige fără probleme, întrucât adversarii au o singură victorie şi două remize în opt meciuri. Teoretic, la fel trebuia să se întâmple şi etapa trecută cu Naţional Sebiş, însă meciul s-a încheiat prost. Sperăm ca Şunda şi ai săi să fi învăţat din greşelile remizei cu Naţional.

Glorie uşoară, studenţi periculoşi
CFR Simeria va avea o misiune teoretic facilă în meciul din deplasare cu Gloria Reşiţa, penultima clasată. Trupa antrenată de Marius Opric ar trebui să obţină gloria şi să urce în partea superioară a clasamentului, întrucât bănăţenii nu au nici o victorie în campionat. În schimb, Jiul Petroşani, care va juca, acasă, cu Poli II Timişoara, are o misiune dificilă. Studenţii au cel mai prolific atac al seriei şi au reuşit un şir de trei victorii consecutive, în ultimele etape. Alb-negrii au însă o victorie şi o remiză în compania ultimelor două lidere şi cu siguranţă, vor încerca să-i dovedească şi pe timişoreni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare