Indemnizaþiile lunare pentru creºterea copilului se vor majora

30 martie 2016 | 34 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

05 natalia intotero  Natalia Bumbac

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care indemnizaţiile lunare pentru creşterea copilului se vor majora, iar plafonul de 3.400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât va fi eliminat.

„Este un proiect de lege care vine în sprijinul mamelor prin reglementarea valorii indemnizaţiei lunare privind creşterea copilului, fiind vorba de o majorare a acestor venituri. Este nevoie ca statul să susţină şi să încurajeze creşterea natalităţii prin astfel de măsuri. Deşi Guvernul nu a fost de acord, Parlamentul a votat astăzi (n. r. 30 martie) această lege. Din partea Executivului ni se arată în permanenţă că nu sunt bani, chiar dacă există un excedent de 800 de milioane de lei la buget”, a declarat deputatul PSD, Natalia Intotero (foto). Aceasta a mai spus că după ce vor fi date normele de aplicare ale legii, se va şti dacă vor putea beneficia de aceste prevederi inclusiv femeile care au născut până la data intrării în vigoare a acestor modificări legislative.
Potrivit proiectului legislativ adoptat ieri de Camera Deputaţilor, pe lângă eliminarea plafonului de 3.400 de lei, calculul indemnizaţiei se va stabili în cuantum de 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85 la sută din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, în situaţia în care părintele decide să reînceapă munca, va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50 la sută din indemnizaţia minimă stabilită, adică 85 la sută din salariul minim brut. Legea va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, după termenul de cinci zile în care poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Comentarii (34)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Un liberal spune:

  Hei, Mesagerule, dacă s-a votat în unanimitate care e meritul acestei deputate? E ceva ridicol în acest mod de a promova o femeie care…nu are copii. Dacă nu poate avea de ce nu a adoptat unul? Ce părere aveţi?

 2. ion spune:

  draga de ea nu mai poate de grija celor cu salar de peste 4.000 lei lunar

 3. ionci spune:

  Pt Ion,
  Este bine ca cineva se gândește și la familiile in care soții au venituri peste 4000 lei și îi îndeamna pe aceștia sa facă copii .Pentru ca cei fără venituri fac fără număr …Pe banda rulanta, sau se vrea modificarea denumirii acestei tari ?
  Nu știm al cui este meritul acestui proiect de lege, dar este binevenit.

 4. Alli Baba spune:

  Mesagerul e o super-organizatie de publicitate (nu tocmai gratuita).
  Ieri-alaltaieri publica ranjetul doamnei Harau , azi vine cu ifosele duducii Intotero.

  Stimati cititori, abolut orice declaratie a parazitilor din administratia centrala si locala, publicata, filmata, scrisa, zbierata sau soptita in 2016 PUTE, DUHNESTE a campanie electorala.

  Asa ca, munciti cu sarg, drag si spor, apoi stati la rand cuminti si rabdatori la urne, va rog, sa-i votam. Ca sa poata lua pensie speciala, mai mare. Ca ei ne mint zilnic, asa de suav si frumos. Toate astea pentru linistea si prosperitatea noastra.

  Apropos, vazura-ti ieri pe Udrea, Ponta si Ghita, cat se iubesc si se apara intre ei ?
  SCARBA, asta e cuvantul.

 5. Un liberal spune:

  @ionci dacâ nu ştii al cui este meritul fie nu ştii să citeşti fie nu vrei să ştii. E greu de crezut că o femeie care nu e în stare în familie să aibă grijă de un copil “moare” de grija copiilor ţării. Face doar paradă electorală. O asemenea lege nu ar trebui promulgată în an electoral ci în primul an postalegeri.

 6. ionci spune:

  Pt. Liberal,
  Din păcate știu sa citesc …Dar sincer nu mă mai interesează cine și ce face ,spuneam ca proiectul în sine este bineveit…

 7. Vartei spune:

  CEL MAI HARNIC DEPUTAT! FELICITARI!

 8. Chiparosul spune:

  Popor de kkt!! Doamna a sustinut ceva bun pentru familii. Nu vedeti cum stam , cu natalitatea? Femeile care au o cariera refuza sa aiba un copil, tocmai din motiv ca se reduc veniturile. Este rau sa avem copii proveniti din parinti destepti?

 9. silvia spune:

  Felicitari!

 10. liberalul spune:

  PSD castiga alegerile in Hunedoara! Asa este drept!

 11. odette spune:

  Felicitari!!!

 12. cosmina spune:

  Acum cand bate vant de alageri se gandesc dragii de ei guvernantii nostri sa aibe grija mamelor????? Este pur si simplu campanie electorala! Iar aceasta distinsa doamna cu ce drept apare ? Ca ce? Are doamna copii? Stie ea cum sa cresti un copil? Stie cat costa un bax de pampersi?
  Nu mai vreau sa aud de beneficiile lor.

 13. Un liberal spune:

  @Chiparosul Eu nu am spus că legea nu este bună. Este bună ßi necesară. Am spus şi o repet că este ridicol ca o femeie, Natalia Intotero, care nu are copii să îşi aroge merite…nemeritate, să moară de grija natalităţii. Sunt aşa de mulţi copii abandonaţi încât e chiar ridicolă. Dacă ar fi dat dovadă de inteligenţă şi bun simţ ar fi tăcut sau ar fi vorbit după ce a adoptat un copil dacă biologic nu poate naşte copii.

 14. gigel spune:

  Bine ca aceasta lege a venit sa corecteze o diferenta intre veniturile unei familii. Felicitari pentru initiativa legislativa.

 15. emma spune:

  da, este un lucru bun . a fost un prioect al PSD -ului care s a dus pana la capat.Felicitari doamna Natalia!

 16. Un liberal spune:

  Nu vă grăbiţi cu felicitările câ a fost un proiect comun al grupurilor parlamentare cu reiese de pe site. Deci, felicitări PSD, PNL, UDMR, AlDE, UNPR, GPMN. Pe Natalia felicitaţi-o când va adopta un copil. Deocamdatâ are grijă doar de o pisică.

 17. lore spune:

  In sfarsit o veste buna. Felicitari si multumim!

 18. claudia spune:

  O idee nemaipomenita. Multumim (cele care eram dezavantajate de acel plafon) si va uram sa castigati alegerile si sa va aduce-ti aminte de noi, cetatenii Romaniei.

 19. Un liberal spune:

  @Claudia Dacă tot mulţumeşti în limba română şi nu i te adresezi în italiană, limba soţului mare antreprenor legat de o social-democrată care creşte o pisică, fă-o corect. E jenant să scrii in limba română “aduce-ţi” în loc de aduceţi. Sau Claudia eşti însăşi Natalia şi de când vorbeşti acasă italianâ cu soţul şi cu soacra ai uitat să scrii româneşte?

 20. Sorin Dican spune:

  Am tot urmărit postările şi văd că cea mai cea deputată este mereu pe locul 2 deşi concurează…singură. Narcisismul ei este evident. Chiar dacă eşti măritată cu un italian nu ai dat tu gaura la macaroană. Ar trebui să fii mai realistă. Apropo, când ai scris de tine că eşti cea mai tare în parcare ai uitat de Laurenţiu Nistor ? Sau te faci că plouă?

 21. Alex spune:

  Felicitari Natalia Intotero!

 22. Sorin Dican spune:

  Felicitări Colombina că ai votat la fel cu Laurențiu Nistor, Sorin Marica, Bogdan Țîmpău, Carmen Hărău, Mircia Munteanu…etc…etc.

 23. palina spune:

  Felicitari! Un lucru bun si binevenit.

 24. Petre spune:

  Felicitari Natalia Intotero! Va doresc sa castigati in alegerile parlamentare din 2016! Succes PSD!

 25. Maria Pruna spune:

  Revenim, ne obligă internauta Intotero, care, cu orice preț, vrea să se facă de cacao. Așa zisul Grecu spune că Elena Intotero s-a evidențiat. Așa este. Dar să vedem cu ce s-a evidențiat. Când PSD se iubea cu PDL tânăra Intotero îl vrăjește pe cel cunoscut cu numele de cod Prostănacul. Un alt nume de cod Mihaela dragostea mea. Acesta fără ca Intotero să aibă pregătirea mecesară deci nici competențe vrea să o pună secretar de stat la MAE. Dar, Matrozul Bețiv se sesizează și intervine iar Intoteto e desființată în presă. Apoi, de bună voie și silită de împrejurări Intotero renunță. Mai târziu ajunge acolo și vine gafa cu preșdintele Suediei, ceea ce arată că Matrozul Bețiv a avut dreptate. Ei pesediști de frunte, Ioan Ștaier, Doru Gaita, Florin Cazacu, ce aveți de spus ? Vă convine ca voi să lânceziți iar incompetenta asta să zburde ? Internauți cu principii, Machiavelli, Ali Baba, etc., ce puteți comenta ? De cât de multă prostie și răutate e nevoie pentru o astfel de ascensiune ? Ce urmează pentru Intotero, ministru de externe ? Ferească Domnul !

 26. daciana spune:

  Felicitari doamna deputata..sunteti o femeie deoasebita!!!!!

 27. simona spune:

  O masura benefica menita sa creasca natalitatea in randul romanilor. Aceasta indemnizatie desi este mica macar creste un pic si vine in ajutorul familiei.

 28. Angela Cristea spune:

  Felicitări, ești penibilă

 29. madalin spune:

  felicitari

 30. Valerica spune:

  Un pas mic dar important pentru sustinerea familiei si cresterea natalitatii in Romania. Felicitari doamna Natalia si tuturor celor care au votat aceasta lege.

 31. Valerica Intotero spune:

  Câtă perversitate ! Susține natalitatea o femeie care nu e în stare să crească ea însăși un copil. Doamne Dumnezeule mă Mir că nu se despică Cerul în fața unei astfel de nerușinării. Incomensurabilâ nesimțire.

 32. Alli Babba spune:

  Sa va ia D R A K U pe toti orbii care va meritati soarta.
  Labari cersetori , care ati vandut tara pe o juma’ de kil de faina.
  Voi ati furat-o nu politicienii.
  Analfabeti lingai in KUR rosu.

  Va blestema tot sangele varsat la Nalcik si Stalingrad.

  Natie oligofrena

 33. cristi spune:

  felicitari pentru initiativa !!!

 34. Ionut Costea spune:

  Ce papagal esti Cristi. Ce initiativa ? Nu este a ei de loc. Ea doar a votat ca toata lumea si se da virgina, cand de fapt nu este asa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Litigiul Resmeriþã versus ANI se tranºeazã la Înalta Curte

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut un prim termen recursul declarat de deputatul Cristian Resmeriţă (foto)...

Nelu Ardelean a demisionat de la conducerea teatrului devean!

Ieri, Nelu Ardelean (foto) şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Teatrului de Artă Deva.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie în judeţ! Carnagiu pe DN66, cu 15 victime!

Ieri, un apel la 112 anunţa un accident foarte grav pe DN66, între localităţile Simeria şi Băcia, soldat cu nici...

Închide