Încet, încet, centrul Devei intră în reparații

Lucrările de reabilitare a centrului is­toric al municipiului Deva vor fi extinse de la 1 octombrie, în întreaga zonă, astfel că activitatea teraselor şi accesul pietonilor vor fi limitate în următoarele luni de zile.
Potrivit Primăriei Deva, zona va fi de­copertată dinspre Piaţa Unirii, în zona Pri­măriei, până la intersecţia cu strada Aurel Vlaicu, în vecinătatea sediului Prefecturii Hu­nedoara.
Pietonii vor avea delimitate zone de acces, mai ales că în centrul istoric se află şi sediile mai multor instituţii de interes judeţean sau local.
Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spaţiul să fie pavat cu piatră naturală, să aibă zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat pietonal.
De asemenea, va fi instalat un sistem de reducere a circulaţiei în zona centrului vechi, prin montarea unor piloni telescopici pentru blocat accesul auto, şi un sistem inteligent de parcare.
Proiectul este finanţat din fonduri europene şi are o valoare de 21,87 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 4,5 mi­li­oane de euro.
Din bugetul local al municipiului Deva va fi asigurată o cofinanţare de 2 la sută. (A.N.)

One thought on “Încet, încet, centrul Devei intră în reparații

  • 22 septembrie 2021 la 8:30
    Legătură permanentă

    Incet ar fi daca ar lucra ceva – asa, e „tot pe loc”…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.