Începe vaccinarea cu doza a treia contra Covid!

Având în vedere începerea vaccinării po­pulației cu doza 3, DSP Hunedoara a ac­tua­lizat programul de lucru în centrele de vaccinare active și a adăugat noi centre de vac­cinare, susține directorul executiv Se­bas­tian Mezei. Doza a treia de vaccin se ad­ministrează de marți, 28 septembrie, în județ.
Vor putea fi vaccinate cu doza 3 toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.
Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vac­ci­nurile produse de companiile Pfizer& BioNTech sau Moderna.
Având în vedere că în România imu­ni­zarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.
Programarea persoanelor pentru ad­mi­nis­trarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, in­clu­siv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platfor­mei naționale de programare la vaccinare.
Pentru persoanele din centrele medico-so­ciale și rezidențiale, imobilizate la do­mi­ciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași mo­dalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile de la DSP Hu­nedoara.
Beneficiarii vor primi adeverințe de vac­ci­nare unde va fi specificată schema de vacci­nare, cu menționarea celor trei doze efec­tuate. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.