ActualitateFlash

Începe să se facă dreptate!

Sorina Popa

Lucrurile par să se aşeze la Brad, în ceea ce priveşte imobilul care adăpostea Muzeul Aurului, după ce tranzacţia acestuia a făcut şi mai face obiectul unor procese, iar brădenii s-au arătat revoltaţi că li s-a furat bunul cel mai de preţ al municipiului.

S-a anulat licitaţia
Ieri, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), a declarat, într-o conferinţă de presă, că „după un an de la vânzarea abuzivă a clădirii care adăposteşte Muzeul Aurului din Brad, lichidatorul a anulat actul de licitaţie. În această perioadă, Centrul Ortodox Filocalia, cumpărătorul clădirii, a încercat să o intabuleze, dar din fericire, nu s-a reuşit, deoarece era un lucru în afara legii. Am făcut numeroase intervenţii, pentru ca această nedreptate, făcută brădenilor, să fie îndreptată. Am ajuns, astfel, în acest moment, ca societatea de insolvenţă să renunţe la clădire. Consiliul Local Brad a dat avizul de principiu, pentru ca imobilul respectiv să fie cumpărat de către municipalitate. Nu vrem să ne grăbim, pentru ca să nu existe suspiciuni privind tranzacţia. Totuşi, sper ca în scurt timp, muzeul să ajungă în proprietatea brădenilor, aşa cum este normal”, a declarat edilul şef al municipiului Brad.

Un brand al municipiului
După anularea licitaţiei, lichidatorul judiciar al Filialei Bradmin, filială aparţinând de Compania Minvest SA Deva, a notificat printr-o adresă Primăria municipiului Brad, ca în termen de maximum 30 zile, să-şi exprime în scris intenţia de cumpărare a imobilului ce adăpostea Muzeul Aurului, la preţul de 100.000 de lei. După cum am arătat, Primăria Brad este decisă să cumpere imobilul în cauză, având deja avizul de principiu al consiliului local în acest sens.
De fapt, pentru a nu-i văduvi pe turiştii sosiţi în Brad de posibilitatea de a vedea celebrele exponate aflate la Muzeul Aurului, municipalitatea brădeană a amenajat o sală, în incinta Casei de Cultură, unde ar putea fi expusă colecţia muzeului, depozitată în prezent la Trezorerie.
„Vrem să facem din Muzeul Aurului un brand al municipiului, dar şi al României. Până se rezolvă problema cu clădirea, s-ar putea ca exponatele să fie aduse din beci şi să fie vizionate de turişti, care suferă din cauză că, ajung în Brad şi aici află că nu pot vedea bogăţiile scoase din pământ”, a adăugat  Florin Cazacu (foto).
Amintim că la Muzeul Aurului din Brad s-a adunat cea mai mare colecţie de piese din aur nativ din Europa, existând aici exponate cu forme spectaculoase, precum steagul dacilor, şopârlele din aur, harta României în aur şi un cristal pentagonal, unic in lume. Muzeul adăpostea peste 2.000 de exponate.

2 comentarii la „Începe să se facă dreptate!

  • Cazacule , ai cam imbatranit. Se vede dupa tine ca esti cam ramolit asa…Marele necaz este ca-i imbatranit in cele rele nu in cele bune. Lasa ca in curand tu care esti de stanga (chipurile!!) ai sa fi tras pe dreapta (serios). O sa ai timp neicusorule sa te duci la Felix, la Teghirghiol sa te ungi cu namol (manjit esti, cunoscatorii stiu…) asa ca sa te obisnuiesti cu pamantul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura