Politica si administratie

Începe cheta pentru prezidenţiale

05 crin-antonescuNicolle Ebner

Toată lumea este conştientă că o campanie electorală nu poate fi susţinută fără bani, iar partidele lucrează deja la stabilirea cuantumului cotizaţiilor pentru campania prezidenţială. Ca şi în campaniile trecute, în ciuda declaraţiilor oficiale, costul real al prezidenţialelor rămâne încă un secret.

Liberalii sunt singurii care au pronunţat cifre
Liberalii hunedoreni au spus că se vor mobiliza, pentru colectarea unei sume de bani, dar nu cei de la centru sunt în măsură să le impună şi cât să dea. „Nu cred că de la centru ni se poate impune un anumit plafon, dar, la nivel judeţean, vom face tot ceea ce depinde de noi, deşi este un an de criză, ca prin fondurile pe care le vom colecta, să creştem şansele pentru ca România să fie condusă de un liberal”, declară Florin Oancea, preşedintele organizaţiei municipale PNL Deva, menţionând că valoarea cotizaţiei pentru campania preşedintelui Crin Antonescu (foto), va fi stabilită de comun acord cu membrii de partid, în funcţie de venituri şi posturile deţinute. Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că, cuantumul cotizaţiilor nu va depăşi cinci la sută din cheltuielile din campania electorală. La europarlamentarele din iunie, fiecare filială liberală a cotizat la partid câte 5.000 de euro şi fiecare parlamentar şi membru al conducerii a plătit câte 400 de lei.

PSD: „după posibilităţi şi în limita legii”
Social-democraţii hunedoreni nu vor să stabilească obligaţii financiare la vedere. “Noi, social-democraţii, nu am bravat niciodată în a avansa sume importante în campaniile electorale. Vom cotiza după posibilităţi şi numai în limitele legii. Oricum, candidatul PSD va fi preşedintele României. Vom compensa cu valoarea candidatului lipsa resurselor financiare”, declară preşedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu.

PDL, în aşteptare
Vicepreşedintele PDL Hunedoara, Florian Toma, spune că fiecare filială judeţeană beneficiază de autonomie din punct de vedere al stabilirii măsurilor organizatorice pentru prezidenţiale, deci, nu cei de la centru vor stabili valoarea contribuţiei. „Cheltuielile la nivel judeţean vor fi suportate de către organizaţie, în funcţie de posibilităţile financiare de care dispune fiecare membru de partid, la care se adaugă cotizaţiile celor care deţin funcţii cu susţinere politică: parlamentari, consilieri judeţeni şi locali, primari, viceprimari. Oricum, materialele propagandistice vin de la Bucureşti, iar noi trebuie să asigurăm doar distribuirea lor şi întâlnirile cu electoratul, acţiuni ce nu necesită costuri foarte mari”, afirmă vicepreşedintele PDL Hunedoara.
La nivel naţional, campania pentru europarlamentare i-a costat pe pedelişti 9,3 milioane de lei, în condiţiile în care veniturile din donaţii şi cotizaţii au fost de doar 5,4 milioane de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura