Începe bătălia pentru posturile de directori de școli!

Adriana Năstase

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a demarat procedura pentru ocuparea posturilor de directori de școli. Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ se vor desfăşura cu supraveghere video, iar subiectele vor fi transmise pe canale securizate, declara în urmă cu câteva săp­tă­mâni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Proba scrisă, 120 de minute, interviul, 60 de minute
Așadar, s-a terminat cu boieria printre con­du­cătorii de unități de învățământ, examenele vor fi mai riguroase. Și, dacă elevii au condiții stricte în care susțin examenele, de ce nu ar fi așa și în cazul dascălilor?
În județ, sunt scoase la concurs 171 de funcţii de conducere, din care: 108 funcții de director și 63 funcții de director adjunct.Înscrierea candi­da­ților la concurs se realizează în perioada 15-26 septembrie. Dosarele vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de către comisiile formate la nivel județean.
Concursul este structurat în două probe. Proba scrisă înseamnă rezolvarea de către candidaţi, în maximum 120 de minute, a unui test stan­dar­dizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacităţi cognitive şi com­petenţe relevante pentru activitatea de management educaţional. Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021, iar rezultatele finale pentru această probă vor fi afișate în data de 20 oc­tom­brie. Interviul va avea o durată de 60 de minute.
Promovarea candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar și director al casei corpului didactic, se poate face doar in condițiile în care aceștia au obținut mi­nimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba de interviu.
Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.