Încep lucrările la sistemul de canalizare în Peştişu Mare!

Sorina Popa

O veste excelentă! Se mai întâmplă şi lucruri bune în toată nebunia cu pandemia. Astfel, primăria municipiului Hunedoara a emis autorizaţia lucrărilor de construire pentru executarea reţelelor de canalizare în Peştişu Mare. Valoarea lucrărilor este de 5.328.673 de lei. Proiectul şi realizarea acestuia aparţin societăţii comerciale Apa Prod SA Deva.

Trei staţii de pompare
Extinderea reţelei de canalizare în localitatea Peştişu Mare cu conducte PVC are o lungime totală de 5,55 km şi va acoperi tot satul, excepţie făcând drumul judeţean. De asemenea, proiectul prevede şi execuţia a trei noi staţii de pompare a apei uzate şi a conductelor de refulare aferente. Vor exista 380 de cămine de racord noi.
„Este un moment foarte important pentru hunedorenii din Peştişu Mare, care aşteaptă de zeci de ani aceste lucrări. Suntem în măsură să spunem că aceasta este încă o promisiune îndeplinită şi sunt sigur că locuitorii din Peştiş vor fi cei mai fericiţi la aflarea acestei veşti. Sperăm să nu existe contestaţii care să prelungească termenul la care încep lucrările, pentru că oamenii s-au săturat să aştepte şi este de înţeles”, a spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
În acest moment, lucrările sunt autorizate şi pot începe luna viitoare, conform declaraţiei lui Victor Arion, directorul general al SC Apa Prod SA, dacă nu vor exista contestaţii în perioada prevăzută legal pentru aceasta.

Mai bine mai târziu decât niciodată
Reamintim că la începutul acestui an, edilul şef al Hunedoarei se arăta tare supărat, din cauză că lucrările la sistemul de canalizare din Peştişu Mare, localitate aparţinătoare de municipiul Hunedoara, nu au demarat. Astăzi, însă, lucrurile au fost pornite, iar societatea Apa Prod s-a ţinut de promisiune, chiar dacă cu întârziere.
„Problema stă în felul următor: toate lucrările care sunt planificate în municipiul Hunedoara şi în satele aparţinătoare se vor executa. În cel mai scurt timp vor fi elaborate şi documentaţiile şi avizele pentru toate aceste lucrări, şi caietele de sarcini vor atribuite în funcţie de procedurile legale. Probabil au fost probleme legate de consultanţă, finalizarea proiectului”, a declarat în urmă cu câteva luni Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
În concluzie, investiţia de la Peştişu Mare se face! SC Apa Prod SA Deva anunţa în urmă cu mai mult timp că are în plan extinderea şi modernizarea reţelei de aducţiune a apei potabile şi a reţelei de canalizare pentru toate localităţile în care operează societatea. Astfel încât, acoperirea cu aceste utilităţi să fie de peste 90 la sută în toate localităţile. În acest sens, cei de la Apa Prod au contractat o finanţare europeană pentru a întocmi documentaţia tehnică a proiectului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În ciuda multor oprelişti, modernizarea drumului Hunedoara-Călan continuă

Lucrările de modernizare a drumului judeţean Hunedoara-Călan continuă. Începute cu stângul, după ce a fost schimbată echipa de management, lucrurile...

Parlamentul a votat ca spitalele să revină în subordinea autorităţilor locale, care numesc managerii. Se schimbă, din nou, conducerea la Spitalul Judeţean

În decurs de o săptămână am avut mai multe acte normative referitoare la starea de alertă, care se bat cap...

Crişcior: pe cont propriu, ca întotdeauna

Nu doar lunile de pandemie par a fi o provocare majoră pentru primăriile hunedorene, cât mai ales banii ce se...

Închide