Încep înscrierile pentru Oslea NightRidge, ediţia a IV-a

4 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Pe 10 august 2019 dăm startul ediţiei cu numărul patru a competiţiei Oslea NightRidge, iar înscrierile încep luni, 8 aprilie.
Oslea NightRidge este un eveniment de alergare montană desfăşurat în zona Retezatul Mic – Masivele Oslea – Piatra Iorgovanului şi este organizat de Clubul Alpin Valea Jiului.
Competiţia nu este doar un alt concurs de alergare montană. Formatul acesteia este unul inedit şi îndrăzneţ şi provoacă prin cele două curse desfăşurate în aceeaşi zi: traseul de zi şi traseul de noapte. Prin faptul că traseele sunt relativ scurte, la prima impresie pot părea uşoare, însă ambele curse vă vor purta prin locuri unde natura brută este încă stăpână şi vă vor trece printr-o multitudine de stări.
Cele două curse sunt:
1. Vertical Race – Piatra Iorgovanului – 10 August – ora 9:00;
2. Oslea NightRidge – 10 August – ora 21:00.
Traseul Vertical Race pleacă din faţa zonei de camping Valea Iarului şi parcurge intrarea în Parcul Naţional Retezat prin traseul de urcare de 3.6 kilometri cu 800 de metri diferenţă de nivel spre Vârful Piatra Iorgovanului, unde veţi avea parte de o urcare solicitantă în care veţi fi înconjuraţi de păduri neatinse, păşuni alpine şi panorama întregului Retezat.
Traseul Oslea NightRidge reprezintă o buclă care are acelaşi punct de plecare, Valea Iarului, parcurge o distanţă de 14.2 kilometri cu 900 de metri diferenţă de nivel, pe parcursul căreia vor exista 10 puncte de susţinere (hidratare, alimentare, orientare).
Începând din acest an, pentru o mai bună desfăşurare a evenimentului, vom avea un număr limitat de înscrieri şi anume 200 de locuri pentru ambele curse, iar în perioada 8-10 aprilie vă puteţi înscrie cu taxă de participare redusă.
Oslea NightRidge este cel mai dur traseu nocturn de alergare şi este destinat persoanelor cu experienţă în alergarea montană.
Pentru mai multe informaţii şi pentru înscrieri, vă rugăm să intraţi pe https://www.oslea.nightridge.ro

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Etapa judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar la atletism

Echipe reprezentând unităţile şcolare, la care se mai practică atletismul, au fost prezente la mijlocul săptămânii trecute la Deva, unde...

Fotbal, Liga a IV-a: O competiţie fără surprize

Competiţia judeţeană din cadrul Ligii a patra a continuat cu partidele din cadrul etapei a 14-a, fără surprize importante. Poate...

Denisa Fodor, la Campionatul European de Lupte

Sportiva Denisa Iuliana Fodor (foto stânga), junioară legitimată la secţia de lupte libere din cadrul LPS Cetate Deva, va participa...

Închide