Incendiu la acoperişul unui bloc din Lupeni. Zeci de persoane, evacuate

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu care a avut loc, ieri dimineaţa, la acoperişul unui bloc cu două etaje din municipiul Lupeni, din primele cercetări apre­ciin­du-se că focul a izbucnit de la un scurt­circuit electric apărut la reţeaua elec­trică a imobilului.

Acțiune complexă
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, arderea a fost generalizată, pe o suprafaţă de câ­teva zeci de metri pătraţi, iar intervenţia pompierilor militari a limitat extinderea focului la acoperişul altor două scări ale imobilului. Pentru a fi puşi în siguranţă, au fost evacuaţi 20 de locatari, iar alţi 10 au părăsit singuri clădirea.
Nici o persoană nu a avut nevoie de în­grijiri medicale. „Intervenţia a fost com­plexă, cele trei echipaje de pompieri au acţionat cu două autospeciale de stin­gere cu apă şi spumă de capacitate mare şi cu o autoscară, iar la locul in­cendiului s-au aflat, totodată, două ambulanţe SMURD şi una a Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a precizat sursa citată. După aproximativ 90 de mi­nute incendiul a fost lichidat, iar echi­pajele aflate la faţa locului au acţionat pentru înlăturarea distrugerilor provo­cate de flăcări. (A.N.)