Incendiu de proporţii la Simeria

Un incendiu de proporţii, cu o mare de­ga­jare de fum, s-a produs ieri la un centru de colectare a fierului vechi din oraşul Simeria, flăcările distrugând mai multe caroserii de maşini dezafectate, ce erau depozitate pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi.

S-a degajat o mare cantitate de fum
Mai multe echipe ale pompierilor militari din Deva şi Hunedoara au intervenit pentru lichi­darea incendiului, la faţa locului fiind patru maşini de stingere. În aproximativ o ju­mă­tate de oră de la declanşarea misiunii de stingere, pompierii au reuşit limitarea incen­diului.
„Ajunşi la locul în care se dezvolta in­cen­diul, pompierii au constatat că arderea se ma­nifesta la caroserii auto dezafectate de­po­zitate în aer liber pe aproximativ 400 metri patraţi. Incendiul a fost în scurtă vre­me lo­ca­lizat, în zonă neexistând pericolul pro­pagării la locuinţe sau hale industriale. De ase­me­nea, nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. Cantitatea mare de fum de­ga­jată în at­mosferă a impus notificarea Gărzii de Mediu în vederea stabilirii gradului de poluare în urma incendiului”, a informat Inspectoratul pen­tru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Deoarece norul de fum nu a fost di­rec­ţio­nat de curenţii de aer spre zonele locuite nu s-a impus avertizarea populaţiei prin interme­diul RO-ALERT, a menţionat sursa citată.
După finalizarea operaţiunilor de lichidare a incendiului, se va stabili care a fost cauză probabilă de generare a acestui incendiu. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare