Incendiu de proporţii la o ciupercărie din comuna Beriu

Loredana Goangă

acoperis hala

Astăzi, în jurul prânzului, un incendiu de proporţii a izbucnit la o clădire din comuna Beriu. Aceasta era deţinută de un investior chinez care începuse lucrările pentru amenajarea unei ciupercării.

Au făcut naveta pentru apă

Când au ajuns pompierii la faţa locului, flăcările mistuitoare se manifestau la acoperişul unui fost grajd, al fostei ferme de pajişti din comună, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi. În circa 15 minute, salvatorii au reuşit să stopeze propagarea focului, însă din cauză că acesta a fost anunţat cu întârziere s-a extins aproape la întreaga clădire a ciupercăriei în care se aflau şi echipamente pentru producerea compostului. Potrivit căpitanului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, intervenţia a fost îngreunată de lipsa unei surse de apă în apropiere, iar pompierii au alimentat autospecialele cu apă, în sistem de navetă, de la un hidrant aflat la o distanţă de aproximativ un kilometru şi jumătate. De asemenea, salvatorii au muncit să stingă focul, dar şi să îndepărteze a materialelor combustibile din interiorul halei, aproape trei ore.

Pagubă de peste 50.000 de lei

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, primarul comunei Beriu, Emil Bîc, a declarat că un chinez a cumpărat clădirea în anul 2012 şi în prezent lucra la renovarea acesteia. Se pare că investitorul nu începuse încă producţia în masă a ciupercilor şi urma ca pe viitor să construiască mai multe sere. Totodată, primarul a estimat că valoarea minimă a pagubei se ridică la peste 50.000 de lei. Pentru stingerea focului au intervenit 18 pompieri, cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dar şi echipa pentru situaţii de urgenţă a comunei. În prezent, specialiştii fac cercetări pentru a descoperi cauza generatoare a incendiului, dar şi pentru a stabili valoarea reală a pagubelor.

 

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare