Incendiu cu pagube însemnate la ferma avicolă de la Mintia

2 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Mai bine de jumătate din efectivul de pui a murit în urma incendiului la o hală din cadrul fermei avicole din Mintia. Pagubele înregistrate de unitate sunt considerabile.

Focul a ars mocnit, afectând stratul de protecţie din paie aflat pe podeaua halei, pe o suprafaţă de 350 mp. În incintă se aflau 31.000 de pui, iar din cauza fumului şi temperaturii ridicate au pierit 16.000 de pui de o zi. Pentru că incendiul a izbucnit în cursul nopţii, misiunea de stingere a pompierilor militari de la Detaşamentul Deva n-a fost deloc una uşoară. Militarii au intervenit cu trei autospeciale pentru a opri ofensiva unei arderi mocnite, iar în urma intervenţiei s-a reuşit salvarea a 15.000 de pui.
”În incendiu a mai fost distrusă instalaţia de furajare şi adăpare din plastic pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri liniari şi s-au deteriorat parţial pereţii, uşa şi trei geamuri”, a precizat Anemona Doda, purtător de cuvânt ISU Hunedoara. Pompierii au constatat că focul a pornit de la o defecţiune electrică apărută la aparatul de încălzit al halei. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amănunte şocante în cazul cuplului care şi-ar fi abuzat sexual fetiţa

Ancheta în cazul celor doi concubini din Valea Jiului care ar fi abuzat sexual de micuţa de patru ani scoate...

Comunicat de presă al deputatului PSD Natalia Intotero. Măsuri vizând reducerea costurilor de finanţare pentru programe guvernamentale garantate de stat

Executivul a adoptat săptămâna trecută Hotărârea de Guvern care modifică legislaţia specifică programelor guvernamentale cu garanţia statului pentru clarificarea modalităţii...

Bulina neagră, 3.06.2019

Dănuţ Mocanu,  fost comandant la Poliţia Lupeni Pentru că a primit un termen de şase luni să-şi găsească un post...

Închide