Încărcarea bateriei de telefon în 30 de secunde

25 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Info IT

06 a-better-batterySebastian Mezei

Doron Myersdorf, fondatorul companiei  StoreDot, în care a investit şi miliardarul rus Roman Abramovici, a anunţat că a dezvoltat o tehnologie care permite reîncărcarea unui telefon mobil în câteva secunde, iar a unei maşini electrice, în doar câteva minute.
Compania StoreDot se ocupă de cercetare în domeniul nanotehnologiei şi a descoperirii de aplicaţii care să utilizeze nanodoţi, care sunt primele nano cristale bio-organice descoperite.
Prin utilizarea nanotehnologiei pentru sintetizarea moleculelor artificiale s-a reuşit realizarea unei baterii care poate stoca o cantitate foarte mare de energie într-un timp foarte scurt. Deocamdată, prototipul este prea mare pentru a fi utilizat într-un telefon mobil, dar cei de la StorDot estimează că până în 2016 vor putea produce o baterie subţire, care va putea absorbi energie în 30 de secunde, cât să poată fi utilizată o zi întreagă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mulţescu nu a uitat de Jiul

Fostul mare jucător al Jiului, Gigi Mulţescu (foto), în prezent antrenor la Petrolul Ploieşti, s-a interesat despre situaţia actuală a...

Heian Deva, primii dintre hunedoreni la „Cupa României”

Karatiştii de la Heian Deva au cucerit 12 medalii, dintre care şase de aur, la „Cupa României” FRK WKC ce...

Grevă japoneză împotriva AJF Hunedoara

Jucătorii echipei Hercules Lupeni vor purta banderole albe la braţ şi vor întârzia cu 15 minute intrarea pe teren la...

Închide