Actualitate

Încălzirea centralizată a dispărut din Aninoasa

Dana Istudor

În oraşul Aninoasa, din Valea Jiului, fiecare îşi încălzeşte locuinţa cu ce şi cum poate, în principal cu lemne, cărbune sau curent electric. Fiecare cetăţean este pe cont propriu, pentru că despre un sistem centralizat de încălzire pe timp de iarnă nici nu mai poate fi vorba, deoarece acesta a fost desfiinţat.

„Ne încălzim apartamentele aşa cum putem fiecare. Eu merg pe curent electric, pentru că mi se pare mai ieftin, deoarece sunt pensionar minier. Am însă vecini care şi-au montat sobe pe lemne sau pe cărbune. Ne descurcăm fiecare cum poate”, a declarat unul dintre cei 10.000 de locuitori ai Aninoasei. Toate cele patru centrale termice de cartier din Aninoasa au fost închise, pentru că oamenii au optat pentru debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire, motivând că nu le mai ajung banii să-şi achite facturile.

„Noi, ca primărie, nu putem face nimic, pentru că asta a fost decizia oamenilor. Au vrut să renunţe la încălzire şi au renunţat. Toate centralele termice de pe raza localităţii sunt în prezent închise. Chiar dacă unii se plâng acum că le este frig în apartamente, ei au optat pentru debranşare, susţinând că preţurile încălzirii centralizate sunt prea mari. Am vrea să-i ajutăm, dar nu avem cum, pentru că a fost decizia lor”, a declarat Ilie Botgros, primarul oraşului Aninoasa.

Dacă o bună parte a aninosenilor îngheaţă de frig în apartamentele proprietate personală, în cele cinci unităţi de învăţământ preşcolar sau şcolar aflate pe raza localităţii, temperaturile sunt însă optime actului educaţional. Aceasta, datorită centralelor proprii, de care dispun cele două şcoli generale, sau curentului electric utilizat în creşă şi în cele două grădiniţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura