Încă un program de finanţare a primit „undă verde” la Orăştie

5 august 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Pe data de 28 iulie 2010, Primăria municipiului Orăştie a primit, din partea ADR Vest Timişoara, scrisoarea de acceptare a cererii de finanţare a unui amplu proiect privind reabilitarea termică a clădirilor Şcolilor Generale „Dr. Aurel Vlad” şi „Dominic Stanca” şi îmbunătăţirea procesului instructiv – educativ prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicării, beneficiar fiind Consiliul Local Orăştie.

„Iniţial, acest proiect a fost trecut pe lista de aşteptare, după ce, în prealabil, a fost avizat. Pe baza acestui program, a cărui finanţare este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, vom putea să reabilităm termic cele două clădiri ale şcolilor generale din Orăştie şi vom dota instituţiile de învăţământ cu tehnică de calcul. Nu este singurul program de acest fel. Aşteptăm, să se finalizeze etapa de semnare a contractului de finanţare pentru reabilitarea corpului de clădire a Colegiului Naţional „Aurel Vlaicu”, ceea ce ne va permite ca, odată cu faza de execuţie a lucrărilor, să renovăm o clădire monumentală, cu valoare istorică”, – a declarat primarul Alexandru Munteanu.

Valoarea proiectului destinat reabilitării şi dotării celor două şcoli generale se ridică la aproximativ 3.550.000 lei, contribuţia locală la derularea lui fiind de peste 260.000 de lei. Durata proiectului este de 14 luni, din momentul în care se va semna contractul de finanţare.

În afara celor două programe destinate modernizării şcolilor, prin REGIO s-a realizat şi investiţia destinată creerii unui „Complex de servicii pentru persoanele vârstnice”, al cărui contract de finanţare a fost semnat pe data de 30 iunie 2010.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ana spune:

    Iarna,la Colegiul “Aurel Vlaicu” temperatura este atat de scazuta incat se sta in clase cu caciuli si haine de blana.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Vorbesc cârcotaşii că la o firmă de prin apropierea municipiului cu cetate se petrec lucruri foarte interesante. Acum, să nu...

„Piraţii“ şoselelor, îngrădiţi tot mai tare

Din data de 24 iulie, şoferii care transportă persoane ilegal, pe lângă că vor rămâne fără plăcuţele şi certificatele de...

Bulina albă

Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa

Închide