Încă un medic hunedorean răpus de Covid

Adriana Năstase

Medicul primar pediatru Emilia Biber (foto), fost coordonator al Compartimentului de neonatologie de la Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu”, a încetat din viaţă vineri, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, a anunţat conducerea unităţii medicale.
În vârstă de 70 de ani, dr. Emilia Biber a activat în cadrul spitalului din Hunedoara timp de peste 40 de ani, iar după ce s-a pen­sionat, în anul 2018, a continuat să păstreze legături strânse cu foştii colegi.
„Spitalul Municipal ‘Dr. Alexandru Simio­nescu” Hunedoara este îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neona­tologiei şi pediatriei hunedorene. Născută în judeţul Alba, la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca şi a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Doamna doctor Biber a continuat să fie dă­ruită profesiei şi a fost prezentă cu ge­ne­ro­zitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru şi a fost mereu preo­cupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcţii. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foştii colegi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Spitalului municipal din Hu­nedoara.
Emilia Biber este al doilea medic din ju­deţul Hunedoara care a fost răpus de noul coro­navirus de la declanşarea pandemiei de COVID-19, după ce la sfârşitul lunii aprilie 2020 doctorul Mirela Feier, în vârstă de 70 de ani, de la Spitalul municipal Brad, a murit la un spital din Cluj-Napoca.

2 comentarii la „Încă un medic hunedorean răpus de Covid

 • 16 noiembrie 2020 la 7:16
  Permalink

  Bravo doctorilor!
  Asta va e pregătirea…

 • 17 noiembrie 2020 la 8:28
  Permalink

  Nu mai strigați în deșert că nu aveți stocuri de biocide,dezinfectanți,săpun.Consiliul Județean se va face că plouă,inspecția muncii în cel mai bun caz va sfătui firma cum să-și modifice contractul colectiv astfel încât angajații să iasă umiliți,batjocoriți,nedemni din aceste lucruri.
  Trimiteți toate solicitările,doleanțele,propunerile,DIRECT la minister!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare