Încă un medic hunedorean răpus de Covid

15 noiembrie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Medicul primar pediatru Emilia Biber (foto), fost coordonator al Compartimentului de neonatologie de la Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu”, a încetat din viaţă vineri, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, a anunţat conducerea unităţii medicale.
În vârstă de 70 de ani, dr. Emilia Biber a activat în cadrul spitalului din Hunedoara timp de peste 40 de ani, iar după ce s-a pen­sionat, în anul 2018, a continuat să păstreze legături strânse cu foştii colegi.
„Spitalul Municipal ‘Dr. Alexandru Simio­nescu” Hunedoara este îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neona­tologiei şi pediatriei hunedorene. Născută în judeţul Alba, la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca şi a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Doamna doctor Biber a continuat să fie dă­ruită profesiei şi a fost prezentă cu ge­ne­ro­zitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru şi a fost mereu preo­cupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcţii. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foştii colegi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Spitalului municipal din Hu­nedoara.
Emilia Biber este al doilea medic din ju­deţul Hunedoara care a fost răpus de noul coro­navirus de la declanşarea pandemiei de COVID-19, după ce la sfârşitul lunii aprilie 2020 doctorul Mirela Feier, în vârstă de 70 de ani, de la Spitalul municipal Brad, a murit la un spital din Cluj-Napoca.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sica spune:

    Bravo doctorilor!
    Asta va e pregătirea…

  2. Ion Ștefan spune:

    Nu mai strigați în deșert că nu aveți stocuri de biocide,dezinfectanți,săpun.Consiliul Județean se va face că plouă,inspecția muncii în cel mai bun caz va sfătui firma cum să-și modifice contractul colectiv astfel încât angajații să iasă umiliți,batjocoriți,nedemni din aceste lucruri.
    Trimiteți toate solicitările,doleanțele,propunerile,DIRECT la minister!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Sarmizegetusa, răpus de noul virus

Primarul comunei Sarmizegetusa, libe­ralul Adrian Cordoş (foto), a murit vineri după ce, în urmă cu circa două săp­tă­mâni, s-a infectat...

Fără locuri la ATI

Spitalele din judeţ care tratează pacienţii cu COVID-19 nu mai au nici un loc liber la secţiile ATI, toate fiind...

Hunedorean înjunghiat în faţa locuinţei

Suspectul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Judecătorii au decis că poate fi cercetat pentru tentativă de...

Închide