Încă un cetăţean din Brad a împlinit 100 de ani!

3 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Tot mai mulţi brădeni trec pragul a 100 de ani, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Astfel, în urmă cu câteva zile, un alt locuitor din municipiul Brad, Petru Dobârcău (foto), a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani.

Prilej pentru primarul Bradului, Florin Cazacu, să-l felicite pe centenar şi să-i dăruiască acestuia o diplomă, o plachetă omagială şi o sumă de bani. Totodată, venerabilul brădean, fost ofiţer, veteran de război, a fost avansat la gradul de căpitan în rezervă.
”Petru Dobârcău este veteran de război, a fost prizonier de război în lagărele ruseşti şi un bun cetăţean al comunităţii brădene”, a spus edilul şef al municipiului Brad, Florin Cazacu, la aniversarea celor 100 de ani a lui Petru Dobârcău. O poveste impresionantă a unui bărbat pe care nici războaiele, dar nici alte greutăţi ale vieţii nu l-au putut doborî.
De-a lungul anilor, la Brad au fost înregistraţi mai mulţi centenari. Să amintim doar de Vasile Creţu, care în 2017 a împlinit 100 de ani, dar care, din nefericire, a plecat dintre noi în urmă cu şase săptămâni. Vasile Creţu a luptat în cel De-al Doilea Război Mondial şi a fost cetăţean de onoare al municipiului Brad.
De asemenea, o fostă educatoare, Maria Golcea, care în iunie anul acesta a atins vârsta de 100 de ani, trăieşte în oraşul păstorit de Florin Cazacu. Şi ea a fost sărbătorită de rude, prieteni, dar şi de conducerea primăriei. Edilul şef susţine că nu vrea să rateze nici o astfel de aniversare frumoasă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi-a terorizat propria mamă

Un tânăr de 32 de ani, din comuna Băniţa, a fost evacuat din locuinţă, în urma unui ordin provizoriu de...

Prinşi în flagrant de poliţiştii rutieri

Un bărbat de 31 de ani, din municipiul Vulcan, după ce a băut bine, s-a urcat la volanul autoturismului şi...

Delegaţie a minerilor din Valea Jiului, la Palatul Victoria

O delegaţie formată din reprezentanţi ai minerilor care protestau ieri, duminică, pentru a şaptea zi consecutiv, în subteranul exploatărilor Paroşeni...

Închide