Sport

(Încă) „O zi bună la birou!”. La trei zile de la calificarea în finala Cupei, învingem și în campionat

Claudiu Sav

Echipa noastră continuă șirul re­zul­tatelor pozitive. Corviniștii au trecut cu 2-0 de CS Mioveni, după încă o prestație solidă pe teren propriu. „Dubla” lui Marius Coman a făcut diferența, într-un joc în care Ștefan Lefter a parat un penalty acordat com­plet eronat de centralul Ovidiu Robu în a doua jumătate a actului secund.

Recital
Al șaptelea meci în cursul a mai puţin de 30 de zile (!) a însemnat o nouă de­monstrație de forță a „alb-albaştrilor”, care sunt tot mai greu de depăşit pe teren propriu, indiferent de competiţie! Cu doar patru jucători noi în primul 11, faţă de cei care intrau pe teren în semifinala de poveste cu FC Voluntari, băieţii lui Florin Maxim au mai dat încă un „recital”, în faţa unei echipe care in­trase pe teren ultima dată în urmă cu cinci zile! După un prim şut al lui Pîrvulescu peste poartă, în minutul 8, echipa noastră a reuşit să marcheze în două rânduri, în puţin peste 120 de secunde, prin acelaşi jucător: Marius Coman, după pase (senzaţionale) ve­nite de la „magicianul” Alexandru Neacşa! În minutul 20, „decarul” l-a lansat, excelent, pe golgheterul echipei noastre, care l-a învins pe Croitoru, cu un şut puternic, din unghi închis! La faza următoare, „nouarul” nostru a „reci­di­vat”, tot după o minge trimisă de Neacşa – cu exteriorul – de la mijlocul terenul, l-a driblat pe portarul advers şi a înscris cu poarta goală! Până la pauză, Stan a fost cel mai aproape de a înscrie pentru oaspeţi, în vreme ce Coman a irosit şi el şansa unei „triple”, în vreme ce Şerbănică l-a blocat pe Mitran, prin­tr-un fault în marginea careului, dar centralul a lăsat jocul să continue.

Simulare
În partea secundă, după cinci schim­bări făcute de cei doi antrenori la pau­ză, Mioveniul a fost aproape să reintre în joc, dar nici Burnea, și nici Gogor (51) n-au putut împinge mingea în plasă din fața careului mic, pentru ca în minutul 66 argeşenii să beneficieze de un penalty acordat eronat de acelaşi arbitru din Chitila, la o simulare a lui Mihai Costea. „Veteranul” din lotul Mioveniului a fost însă intuit de Ştefan Lefter, care a parat lovitura de la punc­tul cu var! Diferența de pe tabelă putea lua proporții, dar Lupu (70), nemarcat, a trimis cu capul din şase metri pe lângă poartă, Velisar (75) a luftat din careul mic, lateral stânga, iar Chindriș (77) a trimis peste din fața careului. Ultimele minute au mai adus două şanse pentru CS Mioveni, prin Garutti şi Şerbănică, dar şi o nouă „oportunitate” a cen­tra­lului Ovidiu Robu să iasă la rampă, după ce a fluierat un fault în atac, la ultima fază a meciului, deşi Mitran şi Lupu scăpaseră singuri spre gol. S-a încheiat 2-0, iar echipa noastră urcă, cel puţin până mâine, pe locul secund în ierarhie şi poate pregăti, în linişte, următoarea de­plasare, cea de joi, 25 aprilie, de pe terenul Gloriei Buzău (ora 19:00, FRF TV).
Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Lică (46, Velisar), Manolache, Pop – Chindriş, Neacşa (cpt.) (64, Bradu) – Hergheligiu (46, Lupu), Pîrvulescu (64, Hrezdac), Mitran – Coman (73, Câmpan)
CS Mioveni (antrenor Constantin Schumacher): Croitoru – Gogor, Ignat (46, Burnea), Garutti, Şerbănică (cpt.) – Panait (57, Costea), D. Toma – Căprescu (46, Văsălie), I. Şerban (57, Massaro), Blănaru (46, Guţea) – Cr. Stan.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura