Încă o stradă va fi reabilitată în municipiul Hunedoara

Adriana Năstase

Ieri au început lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii Mureşului din mu­ni­cipiul Hunedoara. Este cel de-al 14 şantier de modernizare a infrastructurii rutiere des­chis în oraş de la 1 aprilie, anul acesta, şi până acum.

Nu pot fi folosite
De astăzi se închide circulaţia pe por­ţiunea străzii Mureşului situată între intersecţia cu strada Oltului şi b-dul Mihai Viteazul (inclusiv bretaua inferioară de acces). Din acest motiv traseul Liniei 2 de transport în comun se modifică: autobuzele nu vor mai urca spre Biserica “Golgota” ci, după ce vor parcurge strada Eroilor, vor vira dreapta spre b-dul Dacia (spre intersecţia semaforizată din zona “Flacăra”) apoi stân­ga, pe b-dul Dacia. Astfel, în perioada ur­mă­toare, staţia de autobuz de la intersecţia străzii Mureşului cu Strada Eroilor nu va mai putea fi folosită, în locul acesteia călătorii fiind rugaţi să folosească staţiile din apro­pierea supermarket-ului Profi de pe b-dul Dacia (zona Bucegi). De asemenea, nici sta­ţia din apropierea Supeco, de pe b-dul Mihai Viteazul va fi, pentru o vreme, indisponibilă, călătorii fiind rugaţi să folosească staţiile liniei 2 de pe b-dul Dacia (cea din zona G2 sau cea din apropierea intersecţiei cu stra­da Avram Iancu).
În perioada următoare, pe străzile Mure­şului şi Eroilor, dar şi pe porţiunea străzii Buituri cuprinsă între b-dul Dacia şi strada Eroilor se vor derula importante lucrări de mo­dernizare şi reabilitare. Acestea fac parte dintr-un proiect mult mai amplu, în va­loare totală de aproape 10 milioane de euro, intitulat „Coridorul Est”, proiect de mo­der­nizare a transportului public din municipiul Hunedoara pentru care Primăria a obţinut finanţare europeană nerambursabilă.
Circulație parțial blocată
„Am fi vrut să putem începe mult mai de­vreme lucrările pe străzile Mureşului şi Eroilor, mai ales că aceste două artere sunt intens circulate şi deservesc un număr foarte mare de familii, însă, pentru mo­der­ni­zarea lor am reuşit să obţinem bani euro­peni în cadrul unui proiect mult mai am­plu, „Coridorul Est”. Din acest motiv procedurile bi­ro­cra­tice au durat mai mult decât ne-am dorit şi noi. Dacă vom avea parte de o
toam­nă cu vreme favorabilă, sper ca lu­cră­rile să fie finalizate până în luna decembrie a acestui an, astfel încât disconfortul hune­do­renilor, mai ales al celor care locuiesc în zonă, să nu se prelungească mai mult. Am discutat cu reprezentanţii firmei de cons­trucţii un plan de lucrări pe etape, astfel încât închiderile de circulaţie în zonă să fie par­ţiale, nu totale”, a spus Dan Bobouțanu (medalion), pri­ma­rul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.