Încă o pensionară escrocată prin metoda „Accidentul”

03-accident-inselaciune-telNatalia Bumbac

O pensionară de 67 de ani din Petroşani a fost victima escrocheriilor prin metoda „Accidentul”. Femeia a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care plângea în hohote (din acest motiv nu i-a recunoscut timbrul vocal) şi care s-a recomandat ca fiind fiul său.
Apelantul i-a spus că a lovit cu maşina un copil, care se află în comă la spital şi că s-a înţeles cu tatăl copilului să-i dea suma de 10.000 de euro ca să scape de dosar. Pensionara a transferat apelul telefonic fiicei sale pentru a discuta cu bărbatul, care s-a recomandat de această dată ca fiind „avocatul” fratelui ei. În urma convorbirii, fiica victimei s-a întâlnit cu „şoferul avocatului”, în Petroşani, căruia i-a dat suma de 8.000 de lei.
La scurt timp, pensionara a realizat faptul că a fost înşelată, apelând la ajutorul poliţiştilor pentru recuperarea banilor. Poliţiştii l-au identificat pe presupusul autor, un tânăr de 26 de ani din Vulcan, în baza semnalmentelor date de fiica pensionarei. Acesta va fi anchetat penal pentru înşelăciune, oamenii legii urmând să stabilească persoanele cu care a „colaborat” şi întregul tablou al infracţiunilor comise de aceştia.
Cu câteva zile în urmă, alţi doi pensionari din municipiile Hunedoara şi Petroşani au fost ţintele escrocilor prin metoda „Accidentul”, acestora fiindu-le spus la telefon un scenariu identic celui descris mai sus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare