Cămilele nu l-au dus departe pe Simota. Afaceristul va fi extrădat!

03-alin-simotaNatalia Bumbac

„Vacanţa” lui Alin Simota (foto) în Dubai ar putea ajunge la final. Afaceristul din Valea Jiului se află în vizorul autorităţilor, procedura de extrădare a acestuia fiind în curs. Informaţia a parvenit de la şeful Poliţiei Române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu. După dispariţie, din ianuarie 2016, Simota a fost dat în urmărire internaţională.

Proceduri complexe
„Pe baza datelor transmise de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliţia Română, Alin Simota a fost localizat şi arestat în luna septembrie a acestui an. În acest moment, prin Ministerul Justiţiei, s-a demarat procedura de extrădare, dar nu pot preciza acum care este forma de supraveghere în care se află în statul respectiv”, a declarat şeful Poliţiei Române. Ulterior, Alin Simota a fost pus în libertate de autorităţile din Emiratele Arabe Unite şi se află sub supravegherea acestora. „În prezent, Alin Simota se află sub o formă de control judiciar, măsura fiind dispusă de autorităţile statului în care a fost localizat. Procedurile de extrădare sunt complexe, în absenţa unui acord de extrădare cu ţara respectivă”, a precizat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

03-simota2Judecat în dosare de Crimă Organizată
Afaceristul mai are de executat un rest de pedeapsă din condamnarea de doi ani de închisoare primită pentru conflict de interese, deoarece în calitate de consilier judeţean a votat finanţarea unor lucrări pe care urma să le execute o firmă de-a sa, obţinând un folos patrimonial de 260.000 de lei. Condamnarea a primit-o în aprilie 2015, atunci fiind încarcerat. La finalul anului 2015, el a cerut la Judecătoria Deva eliberarea condiţionată, solicitare care i-a fost admisă. Imediat, Simota a fost pus în libertate, deşi decizia instanţei nu era definitivă. Procurorii au contestat-o la Tribunalul Hunedoara, care a dispus reîncarcerarea afaceristului, pentru executarea restului de pedeapsă de peste un an de zile. După ce a aflat decizia instanţei care-l trimitea în spatele gratiilor, Simota a fugit din ţară. Afaceristul mai este judecat în alte două dosare instrumentate de DIICOT. În dosarul cunoscut sub denumirea Simota&Litera este învinuit de iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat şi mai multe infracţiuni economice. În al doilea este judecat, alături de foşti angajaţi şi colaboratori de-ai săi, pentru infracţiuni economice, susţin anchetatorii, aducând prejudicii statului de câteva milioane de lei. Simota mai are şi alte acuzaţii pe numele său, pentru care a ajuns în instanţă, printre care fals în înscrisuri şi instigarea la abuz în serviciu a doi poliţişti de la IPJ Alba.
Înainte ca oamenii legii să confirme că Alin Simota a fost localizat, apropiaţii afaceristului din ţară spuneau că se află în Dubai. Hunedoreanul a „dezvăluit” locul în care se află, prin fotografiile postate în ultimele luni pe Facebook, în care apare în decoruri exotice.

5 comentarii la „Cămilele nu l-au dus departe pe Simota. Afaceristul va fi extrădat!

 • 27 octombrie 2016 la 20:33
  Permalink

  Hai la puscarie in Romania ba smechere.

 • 28 octombrie 2016 la 6:45
  Permalink

  Pera, tot sifon, tot sifon?

 • 28 octombrie 2016 la 11:20
  Permalink

  Sa mi-o s..i ba Lute. Bulangiule.

 • 28 octombrie 2016 la 21:12
  Permalink

  Taci dracului de sifon. Jeg ordinar ce esti. La puscarie cu tine.

 • 2 noiembrie 2016 la 4:21
  Permalink

  atat de prosti sunteti va injurati singuri pera nu scrie aici,aici poti pune orice nume…..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare