Încă o locomotivă a luat foc

Cristina Ghenea

După incendiul din Gara Orăştie, produs cu o săptămână în urmă, când locomotiva unui tren internaţional a fost cuprinsă de flăcări, ieri dimineaţă, încă o locomotivă s-a aprins pe şinele de cale ferată, în staţia CFR Baru Mare.

De data aceasta, este vorba despre locomotiva electrică a unui tren de marfă, cu două vagoane. Acesta se deplasa pe ruta Petroşani – Simeria, iar focul s-a aprins în sala motoarelor, din cauza unor scântei care au sărit de la saboţii de frânare. „Poliţiştii au fost sesizaţi în jurul orei 05:20. Pentru lichidarea incendiului, au intervenit autospeciale din cadrul Detaşamentelor de pompieri Baru Mare şi Petroşani, care au scos de sub tensiune  linia de contact şi au reuşit stingerea flăcărilor”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
În urma incendiului, motoarele electrice ale locomotivei au fost distruse în proporţie de 10 la sută. Pentru că circulaţia feroviară a fost reluată doar după aproximativ două ore şi jumătate, trenul accelerat care circulă pe ruta Mangalia-Arad a avut 60 de minute întârziere, în timp ce personalul Deva-Lupeni a avut o întârziere de 20 de minute.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.