Încă o investiţie în care s-au tocat milioane de lei, lăsată de izbelişte. Noul sediu al Bibliotecii Judeţene, bani mulţi pentru nimic

5 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Noul sediu al Bibliotecii Judeţene nu are nici o şansă să fie terminat, susţine conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara. Biblioteca urma să se mute în imobilul anexă (vezi foto) al blocului turn ce ar fi trebuit să fie Palatul Administrativ din Deva, mastodontul care s-a ridicat cu 30 de ani în urmă, dar nu s-a finalizat nici până acum. În 2010 au început lucrările de amenajare a imobilului respectiv, în care urma să fie mutată Biblioteca Judeţeană. Dar, după ce s-au cheltuit câteva milioane de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean, lucrările s-au oprit. Şi nu au mai fost pornite până în zi de astăzi. Deci, încă o investiţie în care s-au băgat bani frumoşi, lăsată de izbelişte.

Nu le-a plăcut culoarea gresiei
Am vrut să aflăm dacă Biblioteca Judeţeană, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, va avea totuşi casă nouă şi în cât timp. Nici o şansă să se mute într-o oarecare perioadă de timp. Ba, s-ar putea să nu se mute niciodată în imobilul în care s-au investit milioane bune, sediul a cărei amenajare a început în urmă cu nouă ani.
Costel Avram, administratorul public al judeţului, susţine că lucrurile s-au împotmolit în 2014, iar de atunci nu s-a mai învestit un leu în această clădire. ”În 2014, cei care erau la conducerea Consiliului Judeţean nu s-au pus de acord ce materiale de construcţie să se folosească. Ba că nu era bună gresia pe care o voia constructorul, ba culoarea nu era acceptată. Ba una, ba alta”, ne-a declarat Costel Avram.
La rândul său, Viorel Rotar, care la acea vreme era directorul tehnic al Consiliului Judeţean, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN următoarele: “Până în 2014, la sediul nou al Bibliotecii Judeţene s-au băgat peste patru milioane de lei. La început, acolo a lucrat firma Condor, iar apoi Transconstruct. Acum, dacă se vrea reluarea lucrărilor la imobilul respectiv, trebuie făcut un alt deviz, cu preţurile noi. După mine, ar mai fi nevoie de 2,5 milioane de lei pentru finalizarea acestei lucrări. De ce s-au oprit lucrările? ştiu că directorul bibliotecii nu a fost de acord cu ce materiale se foloseau şi s-a oprit totul”, ne-a spus Viorel Rotar.
Întrebat, Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu vor mai fi alocate fonduri pentru continuarea amenajării sediului nou al bibliotecii. ”Sunt alte priorităţi în prezent, nu mai alocăm nici un leu pentru investiţia respectivă”, a afirmat Mircea Bobora.

Imobilul se distruge treptat, treptat
Contactat, Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene, a spus că noul spaţiu ar fi mult mai generos decât actuala clădire unde îşi desfăşoară biblioteca în prezent activitatea.
”Vă spun eu ce s-a întâmplat atunci. Cei de la firma care executa lucrarea au pus o gresie de proastă calitate în băile de acolo. Astfel, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ, a venit să vadă care este stadiul şi a spus să se dea jos gresia respectivă. Nu s-a mai făcut nimic, apoi, deoarece Mircea Moloţ a pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Este investiţia Consiliului Judeţean, eu mergeam pe şantier cu colegii, să vedem cum se lucrează, în urmă cu câţiva ani, dar doar atât. Acum, clădirea s-a deteriorat şi continuă să se distrugă. Până şi ciorile au intrat în gurile de aerisire ale sistemului de aer condiţionat”, a afirmat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Naţionala de futsal a României a pierdut meciurile amicale cu Italia la Piatra Neamţ

Echipa Naţională de futsal a României a pierdut luni seară la Piatra Neamţ primul amical susţinut în compania Italiei din...

Trofeul Carpaţilor la tir cu arcul tradiţional

Recent s-a desfăşurat la Sebeş-Alba finala pe ţară a competiţiei de tir cu arcul tradiţional Trofeul Carpaţilor, întrecere organizată de...

Atletism: Etapa finală a Campionatelor Naţionale de sală pentru seniori şi tineret

Astăzi şi mâine (6 şi 7 februarie 2019), în Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din...

Închide