Încã o încercare de a concesiona investiţia din Parâng

Consilierii locali din municipiul Petroşani vor trebui să decidă astăzi dacă sunt de acord, măcar de principiu, cu concesionarea lucrărilor deja realizate în Staţiunea Parâng.
Municipalitatea trebuie să rezolve această problemă cât mai repede, dat fiind faptul că sezonul bate la uşă, iar edilii nu vor putea menţine pârtiile deschise. În primul rând pentru că nu au oameni suficienţi şi nici nu pot face angajări de personal, dar nu au nici fondurile necesare pentru întreţinerea şi exploatarea lucrărilor făcute în staţiune în baza proiectului „Dezvoltarea domeniului schiabil  în zona turistică Parâng”. Dacă pârtiile, posibil telescaunul dar şi tunurile de zăpadă ar fi concesionate către o societate care să le exploateze, la bugetul local ar intra lunar o sumă de bani de pe urma concesiunii, adică minim 3 la sută din valoarea veniturilor realizate din exploatarea serviciilor. De altfel această valoare este şi cea de la care se va pleca la licitaţia pentru concesionare. Astfel, aleşilor locali le vor fi prezentate astăzi-miercuri motivele pentru care ar trebui concesionate pe 20 de ani, serviciile rezultate din implementarea proiectului respectiv. În luna iunie, fostul legislativ a respins un proiect asemănător, care prevedea concesionarea aceluiaşi obiectiv. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Consiliul Judeţean preia taberele şcolare

Consiliul Judeţean Hunedoara vrea să preia în administrare, cele trei tabere şcolare care mai funcţionează pe teritoriul judeţului. Consilierii judeţeni...

Sancţiuni noi, pentru „boli“ vechi

Au trecut doar două etape din noul sezon al ligilor a IV-a şi a V-a şi sancţiunile dictate de Comisia

Derbi pe aripile… datoriilor

Duelul ultimelor două echipe divizionare din judeţ - FC Hunedoara şi Jiul - a fost în pericol de nedisputare, din...

Închide