Sport

Încă o gimnastă a Devei, în cărţi pentru Mondiale

11 x 1 andreea-munteanu-campioana-europeana-la-barnaCiprian Marinuţ

Andreea Munteanu (foto) a devenit a patra gimnastă de la CNS „Cetate” Deva  care are şanse de a face parte din lotul României la Campionatul Mondial din Scoţia, după ce Cătălina Ponor a anunţat că va rata competiţia, din cauza unei accidentări. Andreea Munteanu va fi cel mai probabil rezerva echipei tricolore, în vreme ce Anamaria Ocolişan, Laura Jurca şi Andreea Iridon, toate de la clubul din Deva, pot fi titulare alături de Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Silvia Zarzu.

I-a recidivat accidentarea
Candidată la un loc în lotul României, pe baza palmaresului de excepţie şi a valorii incontestabile, Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică, va rata Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow, din cauza unei rupturi musculare. „Din păcate, nu pot să vă ofer veşti bune despre drumul meu către Glasgow, deşi aş fi vrut. Am făcut tot ce se putea şi am luptat până în ultimul moment ca să fiu acolo pentru România, dar ruptura musculară de la Campionatul Naţional a recidivat şi nu îmi va permite să fac acest lucru. Regret nespus, pentru că mi-aş fi dorit din tot sufletul să ajut echipa şi să ascult din nou de pe podium imnul ţării. Voi fi alături de fete şi le voi ţine pumnii. Să lupte aşa cum eu aş fi luptat! Fetelor, merg pe mâna voastră! Hai România!”, a scris Ponor pe pagina sa de Facebook. Cătălina Ponor a decis să se retragă din marea performanţă în urmă cu trei ani, dar la începutul anului 2015 a anunţat că-şi doreşte revenirea în gimnastică. Cătălina Ponor (27 de ani) este triplă campioană olimpică la JO din 2004 şi dublă medaliată la ediţia din 2012. Ea a concurat, luna trecută, în cadrul bilateralului amical România-Franţa, câştigat de echipa ţării noastre. Ponor a primit atunci următoarele note: 14,900 la bârnă, 14,850 la sărituri şi 13,950 la sol. Ulterior, Cătălina Ponor s-a accidentat şi nu a participat la Campionatele Naţionale de la Bucureşti, însă ea a fost nominalizată în echipa pentru CM de la Glasgow, sperându-se într-o recuperare a sa.

Necazul campioanei, şansa tinerelor
Retragerea Cătălinei aduce lămuriri aproape definitive în privinţa componenţei lotului României la cea mai importantă competiţie a acestui an. Anamaria Ocolişan, Laura Jurca şi Andreea Iridon, de la CNS „Cetate” Deva, care au fost pe val la Campionatele Naţionale şi au făcut parte din echipa tricoloră la ultimele concursuri de verificare, au scăpat de emoţii. Ele pot fi aproape sigure de locul lor în lotul României alături de Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Silvia Zarzu. În plus, Andreea Munteanu a devenit principala candidată la locul de rezervă pentru echipa României. În aceste condiţii, CNS „Cetate” Deva are şanse de a da lotului tricolor patru dintre cele şapte componente. Campionatele Mondiale de la Glasgow vor avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie, iar obiectivul României este calificarea la Jocurile Olimpice Rio 2016, printr-o clasare pe podiumul competiţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura