FlashPolitica si administratie

Încã o „cãrãmidã” de proteste în Zidul brãdenilor

Nicolle Ebner

Administraţia, societatea civilă şi comunitatea din municipiul Brad continuă protestul pe tema vânzării ilegale a clădirii Muzeului Aurului din localitate. Ieri, în faţa clădirii revendicate de către brădeni şi despre care spun că a fost vândută ilegal, a fost amplasat al doilea panou al zidului simbolic de protest „Salvaţi Muzeul Aurului Brad”.

Zidul brădenilor – până aici!!!

„Construcţia” simbolicului zid de protest a început în urmă cu aproape două săptămâni, când, în faţa Muzeului Aurului din Brad a fost montat primul panou pe care cetăţenii să-şi exprime, în scris, opiniile faţă de ceea ce s-a întâmplat cu el. „Este inadmisibil ca o clădire care valorează un milion de euro să fie vândută de lichidator cu suma de 100.000 de lei. Primul panou s-a umplut deja de mesaje de protest şi aşa cum am stabilit, l-am amplasat pe al doilea, şi tot aşa, până când vom îngrădi accesul în muzeu”, a declarat primarul Florin Cazacu. Edilul şef încearcă astfel să atragă atenţia forurilor internaţionale asupra gravităţii situaţiei, fiind ajutat în demersul său şi de Asociaţia „Auraria”, ai cărei 33 de membri fondatori şi-au stabilit ca ţel, recuperarea clădirii. „Muzeul Aurului trebuie să rămână al Bradului şi al brădenilor, dar pentru asta, organele abilitate trebuie să facă dreptate cât mai repede posibil”, este de părere primarul, neliniştit de tergiversarea dosarelor aflate în instanţă.

Un judecător sindic învârte pe degete procurorii

În urma articolelor apărute în presă, în 2009, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara s-a autosesizat cu privire la vânzarea clădirii Muzeului Aurului, dosarul fiind în lucru. „În acest dosar, s-a început urmărirea penală împotriva lui Ion Tudor, preşedinte, asociat coordonator al IT Management Advisors SPRL Timişoara, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată într-o informare oficială a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Însă, stupoare! Cererea Parchetului Hunedoara, de constatare a nulităţii absolute a actului de vânzare a clădirii muzeului, a fost anulată pur şi simplu de judecătorul sindic. O lună mai târziu, procurorii hunedoreni au cerut repunerea pe rol a acţiunii, însă s-au lovit de acelaşi refuz al judecătorului sindic. Prin urmare, Parchetul Hunedoara a declarat recurs împotriva celor două sentinţe civile. Memoriul cuprinzând motivele de recurs formulate de Parchet a fost înaintat, în data de 22 februarie, Tribunalului Hunedoara, însă, magistraţii nu au stabilit nici acum termen pentru soluţionarea acestei căi de atac.

Şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) s-a sesizat din oficiu cu privire la vânzarea la un preţ subevaluat a clădirii muzeului din Brad, iar procurorii l-au înştiinţat pe primarul Florin Cazacu de faptul că, „situaţia acestor cauze se află în atenţia conducerii Parchetului de pe lângă ÎCCJ”.

4 comentarii la „Încã o „cãrãmidã” de proteste în Zidul brãdenilor

 • Biroul Permanent Judetean al PNL Hunedoara a luat in sfarsit o decizie corecta . Tradatorii , hotii , parsivii , lingaii , nu au ce cauta in PNL . Dar mai este mult de luptat pana cand Molot va taia toate capetele balaurului . I-as da sincer pentru curaj o bulina alba .

  Bulina neagra as da-o bineinteles tradatorilor din PNL si anume :

  MARCEL MORARU : care dupa vot si-a entorsat coloana vertebrala de la dreapta la stanga de era sa ramana blocat cu … in fata panourilor publicitare . Ce-o sa se supere Lili pe tine somerica .
  PANDURU CAROL : cel care nu are nici coloana vertebrala , nici minte si nici noroc . Sarac cu duhul cum il stim a crezut ca prin vanzare poate sa puna si el ceva deoparte inainte de pensie . S-a inselat si acum incearca sa dreaga busuiocul , numai ca deja l-au citit baietii si ii prevad zile grele .

  COSTA COSMIN : cunoscut ca finutul lui MIRCIA si ca atunci cand se imbata le arata prietenilor de pahar poze cu el , consoarta si o brunetica in ipostaze incendiare , dar care s-ar putea sa il coste scump in campanie ( se pare ca prietenii au intrat in posesia materialului cu pricina si ar putea sa il faca scapat in presa ca de , toti au un pret si datorii de achitat ). Dar daca firma sa MAGNUM BALL mai prinde vre-o doua blocuri de termoizolat sau scari la blocurile sociale de ridicat cu bani de la Primarie si platite de Nasu mare atunci … Mai discutam pe subiect

  OANA DORU : cunoscut de colegii din barou ca fiind avocatul care a reusit performanta de a pleda la bara numai cazuri de divort . ESTE SINGURUL AVOCAT SARAC ( SI CU DUHUL ) si de aceea este usor de corupt .

  LAZAR DANIL : pocait dar alunecos ca un sarpe . A cazut pana acum mereu in picioare . Dar ca si cu ulciorul , acum i s-au cam frant piciorusele . Bine ca si-a terminat casa la timp .

  Restul consilierilor pacaliti de PINOCHIO il mentionez doar facultativ ca oricum nu ii cunoaste nimeni : BORBEANU ALEXANDRU , DAVID IOAN , CUIAVA DORIN .

 • Bradeni, luptati pentru muzeul vostru, nu il lasati de izbeliste cum am facut noi hunedorenii cu muzeul fierului.

 • Iar ii ridicati osanale(contracost) , acestui „Vanghelie” -penal de la Brad, respectiv tov.F.C.?Cat timp il mai pupati in partile dorsale pe acest ipochimen?

 • Ba devene…aia a lui Costa…e roscata ma…aia care a fost la Salubritate…offf…nu sti nimic!!!!:))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura