ActualitateFlash

Inamicul nr. 1 al siderurgiştilor

02 Picture 001

Nicolle Ebner

Conform hotărârii Adunării Generale a Federaţiei Sindicale „Solidaritatea – Virgil Săhleanu“ a siderurgiştilor din România, din 12 martie 2009, şi a hotărârii judecătoreşti din această lună, Marin Mititelu, preşedintele sindicatului „Solidaritatea” din cadrul ArcelorMittal Hunedoara, a fost exclus din federaţia sindicală, „datorită modului vulgar în care a înţeles să trateze activitatea de sindicat”, declară Ilinca Diaconu, vicepreşedintele federaţiei.

Exclus din federaţia „Solidaritatea”
Hotărârea este executorie în cazul lui Marin Mititelu, care nu mai are dreptul să participe la negocierea contractului de muncă pe ramură. În schimb, Sindicatul „Solidaritatea” de la ArcelorMittal Hunedoara rămâne afiliat la Federaţia Sindicală „Solidaritatea – Virgil Săhleanu“ din Galaţi. „Marin Mititelu a făcut foarte multe greşeli. Am crezut că luptă pentru drepturile salariaţilor, însă el a confundat activitatea sindicală cu viaţa particulară. Nu-i plăcea munca la Hunedoara şi, doar cu geanta în mână, venea toată ziua la Galaţi. Noi am venit la Hunedoara să-l ajutăm, că avea doar 14 membri, şi el nu ştie nici unde este sala de mese şi de unde beau angajaţii sifon. Atât de interesat era de problemele oamenilor. L-am promovat, dar în timp, am constatat că acest individ este doar promotor de dosare penale şi de bălăcăreli la adresa colegilor din alte sindicate. În luna martie a acestui an, i-am cerut preşedintelui federaţiei noastre, David Tiber, situaţia financiară. Era vorba de vreo 11 miliarde de lei vechi, pe care i-au mătrăşit împreună, iar Tiber îi acoperea şi lui Mititelu cheltuielile, să aibă din ce trăi. I-am exclus pe amândoi din sindicat”, a declarat Ilinca Diaconu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale „Solidaritatea – Virgil Săhleanu“, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

„Lui Mititelu trebuia să i se facă dosar penal”
Potrivit sursei mai sus citate, „am pierdut foarte mult, din cauza unor conducători ca Tiber şi Mititelu, care ne-au instigat să rupem porţile, să intrăm peste directori, ca să-şi câştige ei superioritatea de lideri. Doar cu pumnul, cu parul, şi denunţuri penale, fără să ne ducă la negocieri. Lui Mititelu trebuia să i se facă dosar penal de mai mult timp, iar această excludere este o sancţiune împotriva modului său de a acţiona. Nu a fost demn să-şi păstreze această funcţie. A refuzat toate invitaţiile la şedinţele organizate până să-l dăm afară. A refuzat şi faxurile prin care l-am înştiinţat de excludere. Prin urmare, a continuat să confunde sindicatul cu societatea Mititelu SRL, în care el taie şi spânzură”, a menţionat Ilinca Diaconu.

Măreţele realizări sindicale…
Constatările Ilincăi Diaconu sunt confirmate de faptul că, Mititelu are doar 30 de membri în sindicatul „Solidaritatea” de la ArcelorMittal Hunedoara.  Din realizările lui pe linie sindicală, enumerăm: patru reclamaţii la DNA, două la DIICOT, patru sesizări la CNSAS, toate numai împotriva rivalului său de moarte, Petru Vaidoş, liderul sindicatului „Siderurgistul” Hunedoara. Până astăzi, nu a negociat nimic pentru Hunedoara, în afară de o prelungire a vechiului contract de muncă făcut de sindicatul „Siderurgistul”, în anul 1990. Mai concret, activitatea sindicală a lui Marin Mititelu s-a redus la lupta împotriva conducerii combinatului şi a liderului sindical Petru Vaidoş. În final, Hunedoara a pierdut şi ultimul punct de sprijin concret pe care-l mai avea, la ministerul de resort, pe Petru Ianc, pe care Mititelu l-a reclamat de atâtea ori, încât acesta şi-a dat demisia, „punând în pericol şi investiţia actuală, de la laminorul de profile europene”, după cum spune Petru Vaidoş.

„…a pus în pericol investiţiile de la ArcelorMittal Hunedoara“
„Noi am atras atenţia că denigrarea poate pune în pericol investiţiile. După părerea mea, investiţia de la ArcelorMittal Hunedoara, care trebuia să demareze în 2008, a fost întârziată din cauza lui, pentru că acum doi ani, a intervenit la AVAS, a scormonit nişte lucruri şi toate acţiunile lui nu au făcut altceva, decât să oprească investiţia, timp în care s-a declanşat şi criza mondială”, susţine liderul Sindicatului Siderurgistul.
Abia luna viitoare, se discută, la Luxemburg, aprobarea demarării investiţiei de la Hunedoara, privind modernizarea laminorului de profile europene. Producţia ar putea începe la sfârşitul anului viitor.
Precizăm că Marin Mititelu nu a putut fi contactat telefonic, pentru a prezenta şi punctul său de vedere.

6 comentarii la „Inamicul nr. 1 al siderurgiştilor

  • ..haideti sa ne intelegem…omul acesta URIAS este domnu’ Mititelu ???

  • Fara dubii: este el, dupa cat de hidos este.
    In sfarsit se mai intampla si lucruri normale la Solidaritatea / tara.
    Ajunsesem sa cred ca i-a adunat Dumnezeu pe toti ratatii acolo. Din fericire si-au dat seama cat de „reprezentativ” este mititelu.

  • oricum a ramas cu 300 mil lei din salariile noastre, ca sa-si ia masina si cu multe alte „drepturi” pe care „a stiut sa si le obtina, indiferent de situatia in care era firma”

  • A se vedea si mentorii din spate si a se pune alaturi de el !

  • -trebuie sa fii tu beat ca sa crezi ceea ce vezi.
    -omul din imagine se numeste marin mititelu,adevarat ca este supraponderal,asta este boala in romania,pt ca mincam nesanatos.
    -dar sa profiti ca omul a adormit,dai dovada de mult jeg.
    -esti un tradator notoriu nenorocitule,care ai profitat de pozitia ce creeaza o anumita impresie la prima vedere si sa o faci publica.
    -in fapt este una din multele mirsavii puse la cale de tradatori ce doresc destramarea increderii in liderii sindicali ce mai fac cite eva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura