Politica si administratie

Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor. A treia aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul

În ziua sfintei sărbători a Înălțării Domnului, poporul român co­me­mo­rează eroii neamului căzuți în luptă pentru libertatea și apărarea țării. Ne remarcăm ca fiind o țară cu oameni prietenoși și ospitalieri, totodată moștenitori și conservatori de tradiții și obiceiuri. Pâinea și sarea sunt da­ruri oferite în semn de pace și prie­tenie oaspeților, dar, pe de altă parte, românii au și cele mai puternice trăiri și convingeri, dragoste de neam în sânge, curaj și putere de sacrificiu. Fie că vorbim de femei și bărbați, ro­mânii au apărat mereu pământul strămoșesc și identitatea națională în speranța unei vieți mai bune, a unei vieți trăită în libertate sau a unui viitor în care fiecare să aibă ceva de spus.
Avem datoria mo­rală să ne co­me­mo­răm eroii prin orice formă, fie că ne rugăm în biserică pen­tru sufletele lor, fie că păstrăm un moment de re­cu­legere la mo­nu­men­tele ri­di­cate în cins­tea lor sau că participăm la para­dele militare or­ganizate în cinstea lor. Avem datoria morală să le fim recu­noscători pentru actele de vitejie, dar totodată suntem și obligați să par­ti­cipăm și noi la construcția viitorului țării pentru semenii noștri și ge­ne­rațiile viitoare.
Ziua Eroilor este comemorată în tot județul Hunedoara, și în țară. Privind în jur, ne dăm seama, că pe lângă fru­mu­sețea naturii cu care a fost înzestrat județul Hunedoara, am moștenit de la înaintașii noștri Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea medievală a Devei, Sarmizegetusa Regia, Cetatea medievală Mălăiești, biserici, mănăstiri și exemplele pot continua.
Vremurile s-au schimbat și se vor schimba în continuare. Câmpul de lup­tă, în vremuri de pace, are alte ca­rac­teristici și lupta propriu zisă a căpătat alte forme. Astăzi, putem fi toți eroi și pu­tem lupta și fără arme pentru idea­lu­rile noastre. Armele noastre sunt liber­ta­tea, cinstea, grija și pro­tecția oferite celor din jur, dorința de a moderniza, inova, inventa. Acționând cu sufletul cu­rat și având grijă de moștenirea noas­tră, în interesul ge­nerațiilor vii­toa­re, fiecare dintre noi ne putem ridica la înălțimea eroilor noștri. Sărbătorile Înălțarea Domnului și A treia aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuite la 40 de zile după Sfintele Paști, să ne fie prilej de cugetare și să găsim cele mai bune căi de a ne ma­nifesta dragostea față de Dumnezeu și oameni, respectul față de cele sfinte, respectul față de eroii noștri și de viață și puterea de a ne proteja țara și valorile.
Veșnică recunoștință eroilor nea­mului românesc!

Ilie Toma, deputat PSD
de Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura