Inadmisibil! De ce au ascuns adevărul?

lepadatuReferitor la situaţia existentă la rezervaţia de zimbri de la Slivuţ, prezentată de noi, atât în ziarul de ieri, cât şi în cel de astăzi, precizăm că s-a petrecut un lucru inadmisibil.   

Atât cei de la DSVSA Hunedoara, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, Leontin Laslău, cât şi cei de la Direcţia Silvică Hunedoara, prin Radu Crişan, directorul instituţiei, au dezinformat pe reporterul MESAGERULUI HUNEDOREAN care documenta situaţia de la rezervaţie, ascunzând cu bună ştiinţă faptul că luni, 6 octombrie, când acesta i-a întrebat despre starea de sănătate a zimbrilor, doi dintre aceştia erau deja morţi. Şi taman de boala limbii albastre.
Nu înţelegem de ce au încercat cei amintiţi să „pună batista pe ţambal”, cine şi ce câştiga din ascunderea adevărului? Şi, mai ales, nu înţelegem cum şi-au permis aceşti domni, cu funcţii de răspundere în cele două instituţii de stat, plătiţi din bani publici, să ascundă adevărul (asta, ca să nu spunem că au minţit) faţă de un reprezentant al presei, care nu dorea altceva decât să informeze cu promptitudine şi corect cititorii ziarului, de fapt, pe locuitorii acestui judeţ despre o situaţie de maxim interes pentru opinia publică.
Şi nu exagerăm când spunem de maxim interes pentru hunedoreni, deoarece rezervaţia de zimbri de lângă Haţeg  este unul din principalele puncte de atracţie din judeţul Hunedoara, alături de vestigiile dacice şi cele feudale. Iar hunedorenii, încă de la înfiinţarea Rezervaţiei Slivuţ, s-au dovedit mereu interesaţi de situaţia zimbrilor, de creşterea numărului de exemplare în rezervaţie şi de tot ce ţine de viaţa acestora.
Şi uite că se întâmplă un necaz, de care, oricum, nu erau vinovaţi nici cei de la silvicultură, nici veterinarii. Dar aceştia încearcă să muşamalizeze situaţia, crezând că dacă mint un jurnalist, vezi, Doamne, nu se face gaură în cer. Numai că, după cum s-a văzut şi de această dată, minciuna are picioare scurte. Iar adevărul, mai curând sau mai târziu, tot iese la suprafaţă.

One thought on “Inadmisibil! De ce au ascuns adevărul?

  • 8 octombrie 2014 la 19:26
    Permalink

    Felicitari Mircea Lepadatu. Incompetentul si increzutul de Radu Crisan ar trebui destituit. Iute si degraba.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare