Inadmisibil! De ce au ascuns adevărul?

7 octombrie 2014 | 1 Comentariu | Publicat in: Editorial

lepadatuReferitor la situaţia existentă la rezervaţia de zimbri de la Slivuţ, prezentată de noi, atât în ziarul de ieri, cât şi în cel de astăzi, precizăm că s-a petrecut un lucru inadmisibil.   

Atât cei de la DSVSA Hunedoara, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, Leontin Laslău, cât şi cei de la Direcţia Silvică Hunedoara, prin Radu Crişan, directorul instituţiei, au dezinformat pe reporterul MESAGERULUI HUNEDOREAN care documenta situaţia de la rezervaţie, ascunzând cu bună ştiinţă faptul că luni, 6 octombrie, când acesta i-a întrebat despre starea de sănătate a zimbrilor, doi dintre aceştia erau deja morţi. Şi taman de boala limbii albastre.
Nu înţelegem de ce au încercat cei amintiţi să „pună batista pe ţambal”, cine şi ce câştiga din ascunderea adevărului? Şi, mai ales, nu înţelegem cum şi-au permis aceşti domni, cu funcţii de răspundere în cele două instituţii de stat, plătiţi din bani publici, să ascundă adevărul (asta, ca să nu spunem că au minţit) faţă de un reprezentant al presei, care nu dorea altceva decât să informeze cu promptitudine şi corect cititorii ziarului, de fapt, pe locuitorii acestui judeţ despre o situaţie de maxim interes pentru opinia publică.
Şi nu exagerăm când spunem de maxim interes pentru hunedoreni, deoarece rezervaţia de zimbri de lângă Haţeg  este unul din principalele puncte de atracţie din judeţul Hunedoara, alături de vestigiile dacice şi cele feudale. Iar hunedorenii, încă de la înfiinţarea Rezervaţiei Slivuţ, s-au dovedit mereu interesaţi de situaţia zimbrilor, de creşterea numărului de exemplare în rezervaţie şi de tot ce ţine de viaţa acestora.
Şi uite că se întâmplă un necaz, de care, oricum, nu erau vinovaţi nici cei de la silvicultură, nici veterinarii. Dar aceştia încearcă să muşamalizeze situaţia, crezând că dacă mint un jurnalist, vezi, Doamne, nu se face gaură în cer. Numai că, după cum s-a văzut şi de această dată, minciuna are picioare scurte. Iar adevărul, mai curând sau mai târziu, tot iese la suprafaţă.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moise Nicoară spune:

    Felicitari Mircea Lepadatu. Incompetentul si increzutul de Radu Crisan ar trebui destituit. Iute si degraba.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Până la urmă, adevărul a ieşit la suprafaţă. Doi zimbri de la Haţeg au murit de boala limbii albastre

Autorităţile sanitar veterinare de la noi din judeţ sunt în alertă maximă, după ce a fost confirmată existenţa bolii limbii...

Arbitru suspendat după memoriul „păgubiţilor”

Unicul arbitru hunedorean care fluieră în prezent şi la meciuri din Liga I, Denis Haidiner, din Hunedoara, a fost reţinut...

Arbitrii şi observatorii etapei intermediare din Liga a IV-a

Campionatul Ligii a IV-a Hunedoara programează, azi, 8 octombrie, jocurile rundei cu numărul şapte, singura intermediară din turul campionatului 2014-2015....

Închide