În urma dansului în pielea goală de la Sarmizegetusa Regia: Actorul neo-zeelandez Manu Bennett s-a ales cu dosar de ultraj contra bunelor moravuri!

4 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Mircea Crivăţ

Într-un comunicat trimis redacţiei se arată că jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sarmizegetusa Regia au fost sesizaţi, miercuri 29 mai a.c., că un bărbat s-a dezbrăcat şi a pătruns în interiorul Marelui Templu Circular din situl Sarmizegetusa Regia.
Ca urmare a acestui incident, jandarmii au întocmit acte de sesizare privind comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevăzută de articolul 375 Cod Penal, documentele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie în vederea continuării cercetărilor.
Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, precizăm că în ziua de miercuri 29 mai, Manu Bennett (foto), celebrul actor neo-zeelandez, cunoscut pentru rolurile sale din peliculele „Hobbitul” şi „Spartacus”, a urcat în Sarmizegetusa Regia, cu un grup de prieteni, unde s-a dezbrăcat gol-puşcă, a intrat în Marele Sanctuar Circular şi a început să danseze Haka, dansul specific populaţiei băştinaşe maori din Noua Zeelandă, cunoscut în lume de la jucătorii echipei naţionale de rugby a Noii Zeelande.
Vedeta a fost oprită în cele din urmă de agenţii de pază, care au ajuns la el. În Sarmizegetusa Regia astfel de practici sunt interzise, dar au mai fost cazuri în care amatorii de ritualuri mistice au urcat aici pentru a le pune în practică. În final, actorul şi-a cerut scuze, afirmând că nu cunoaşte limba română şi nu a ştiut ce era scris pe panourile de informare. Când acesta s-a dezbrăcat pentru a face ritualul războinicilor maori, nu mai erau turişti în sit.
Imaginile cu Manu Bennet dansând în pielea goală au fost publicate pe contul de Instagram al actorului, cu următorul comentariu scris în limba engleză: „Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a ocupat acest oraş incredibil în munţi până când romanii au sosit şi l-au distrus complet, înlăturând din istorie imaginile şi povestirile despre cultura şi religia dacică. La sud, la fel s-a întâmplat şi cu tracii. Culturi uitate. Religii uitate. Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală. Mulţumesc”, a scris actorul pe Instagram.
Manu Bennett s-a născut în 10 octombrie 1969 în Auckland, Nouă Zeelandă. Familia lui s-a mutat în Australia în 1970, pe când el avea doar câteva luni. A fost un împătimit al sportului, iar în tinereţe a practicat rugby-ul. Bennett a fost însă mereu interesat de muzică, dans şi actorie. Şi-a început cariera de actor în 1993 cu un rol în serialul Paradise Beach. A interpretat rolul gladiatorului Crixus, în serialul „Spartacus” şi pe Azog Profanatorul, căpetenia orcilor, în trilogia cinematografică „Hobbitul”. De asemenea, a mai interpretat personaje principale în serialul „Cronicile Shannara“ şi în filmul „Condamnaţii“.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Uricani: vremea ploioasă ţine pe loc lucrările de reabilitare a blocurilor

Deşi la primele două licitaţii organizate pentru execuţia lotului I din cadrul investiţiilor prevăzute în programul de reabilitare a blocurilor...

Şeful Consiliului Judeţean l-a demis pe directorul executiv al ADI Aqua Prest

MESAGERUL HUNEDOREAN a avut din nou dreptate. După ce am arătat că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Prest are cinci...

Municipiul Brad, campion la centenari!

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, se poate mândri cu cetăţenii care trăiesc mult în localitatea pe care o păstoreşte. Deunăzi,...

Închide