Sport

În topul marcatoarelor naţionalei la Mondiale

11 x 1 ana-maria-tanasieCiprian Marinuţ

Handbalista hunedoreană Ana Maria Tănăsie a înscris şase goluri şi a fost a doua marcatoare a naţionalei României care a surclasat cu scorul de 47-14 (23-3) echipa Porto Rico, sâmbătă, în primul meci din Grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca.

Tânără şi talentată
În vârstă de 20 de ani, hunedoreanca Ana Maria Tănăsie, formată la CSŞ Hunedoara de antrenorii Paraschiva Bălici şi Ioan Feier, şi legitimată în prezent la HCM Baia Mare, este cea mai tânără componentă din lotul tricolor. După ce a fost golghetera echipei cu nouă goluri în ultimul amical înainte de startul Mondialelor, câştigat cu 36-23 contra Cubei, extrema stânga Ana Maria s-a remarcat şi în primul joc oficial din Danemarca, marcând de şase ori în poarta echipei Porto Rico. Doar extrema dreaptă Laura Chiper, cu 10 goluri, a fost mai eficientă decât handbalista din Hunedoara. Ana Maria Tănăsie joacă la naţională pe acelaşi post cu Valentina Elisei, care a fost la U. Remin Deva şi Cetate Deva, şi care îi este colegă şi la echipa de club HCM Baia Mare. „Sunt cea mai mică din lot, dar îmi pot spune părerea dacă am ceva de semnalat şi sunt încântată de atitudinea fetelor. Chiar dacă alte jucătoare au mai mulţi ani decât mine, diferenţa nu se resimte. Când greşesc ceva, mă iau deoparte şi îmi explică toate lucrurile”, a spus Tănăsie pentru un site de sport naţional.

Antrenament cu public
Partida a constituit un simplu antrenament cu public pentru jucătoarele tricolore antrenate de suedezul Tomas Ryde, care au făcut o primă repriză foarte bună, marcând 23 de goluri şi primind doar trei. După pauză, tricolorele au continuat să fie eficiente în atac, dar în apărare au evoluat mai puţin concentrate, încasând 11 goluri. Pentru România au mai înscris: Crina Pintea 5, Eliza Buceschi 4, Cristina Neagu 4, Gabriella Szucs 4, Gabriela Perianu 3, Patricia Vizitiu 3, Oana Manea 2, Adriana Nechita 2, Aurelia Brădeanu 1, Luciana Marin 1, Melinda Geiger 1, Ionica Munteanu (portar) – 1. România va disputa următoarea partidă luni, de la ora 17,00, cu Kazahstan. În continuare, tricolorele vor avea următorul program: cu Spania (8 decembrie, ora 19.15), cu Norvegia (10 decembrie, ora 21.30) şi cu Rusia (11 decembrie, ora 19.15).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura