Politica si administratie

În Simeria a demarat construcția a 3 blocuri sociale

Primarul orașului Simeria, Iulius Bedea (foto), anunță că lucrările de construire a trei blocuri de locuințe sociale au demarat. Finanțarea este asigurată de la Ministerul Dezvoltării.

Consum aproape zero de energie
„Proiectul cuprinde un complex de 28 de apartamente, format din 3 blo­curi și un pavilion multifuncțional. Cele trei blocuri sunt compuse din 8 apar­ta­mente cu o cameră, 16 apartamente cu două camere și 4 apartamente cu trei camere. Valoarea investiției este de 2.600.000 de euro și este asi­gu­rată prin Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației și din bu­getul local al orașului Simeria. Cu­noaș­tem cu toții familiile majoritate de etnie rromă ce locuiesc în zona denumită Unitatea Militară. Condițiile de trai în această zonă sunt inadecvate, repre­zentând pericolul unui focar de infecții, epidemii, prin lipsa canalizării, a apei curente, a unor condiții minime de trai, decent”, a declarat Iulius Bedea, pri­marul Simeriei.
„Cu fonduri europene vom demara anul acesta construcția a trei blocuri de locuințe tip nZEB (n.r.-case cu con­sum aproape zero de energie) pentru tinerii din orașul Simeria. Suntem în faza de finalizare a documentațiilor teh­nice, urmând ca după obținerea tuturor avizelor să lansăm achiziția de lucrări. Valoarea proiectului este de aproape 1.600.000 de euro. Cele trei blocuri vor fi integrate în noul Cartier Rezidențial „TRAIAN”. Acest cartier va avea un număr de 5 blocuri, pentru ce­le­lalte două blocuri așteptăm finan­ța­rea pentru un proiect depus la ANL, cu o valoare de peste 1.820.000 de euro.
Noul Cartier Rezidențial „TRAIAN” din Simeria se va compune din 3 blo­curi noi nZEB plus, 2 blocuri noi ANL, minimum 10 case ce vor fi construite pe un teren oferit

ti­nerilor căsă­to­riți, gră­diniță, spațiu co­mer­cial, spațiu de joacă, parcări auto”, a adău­gat edil­ul șef al Simeriei. (A.N.)