În sfârşit, Staţiunea Straja va avea reţea de apă potabilă!

30 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

După zeci de ani în care Staţiunea Straja nu a beneficiat de reţea de apă potabilă, iată că minunea se va întâmpla. Astfel, în şedinţa de ieri, 30 septembrie 2019, a Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost adoptată o hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, studiu de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Alimentare cu apă potabilă în Staţiunea Straja – Lupeni”.

Un rezervor nou
Proiectul presupune pomparea apei potabile printr-o aducţiune cu cinci staţii de pompare intermediare, începând cu staţia de Tratare a apei Braia până la rezervoarele existente de cca. 130 mc din zona Schitului Straja, unde se va construi un rezervor nou pentru apă potabilă. Tot aici va fi amplasată şi ultima staţie de pompare SP 5 pentru a transporta apa potabilă şi la rezervoarele existente 2×90 mc (amplasate la cota 1.470) la extremitatea sudică a complexului de cabane „Straja veche”, au anunţat reprezentanţii CJ Hunedoara.
În vederea asigurării necesarului de apă potabilă pentru populaţia din zonă se impune construirea unui rezervor nou de 500 mc, din care se va face distribuţia apei potabile către consumatori. Rezervorul va fi dotat cu o mini-staţie de clorinare complet automatizată, care va asigura clorinarea apei.

De jos în sus
„Proiectul a pornit în vară când, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, cu primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, am văzut la faţa locului ce se întâmplă. Împreună cu operatorul SC Apa Serv Valea Jiului SA am ajuns la concluzia că cel mai bine este ca apa să fie transportată de jos, din Lupeni, către Straja. Nu va fi scoasă la licitaţie această lucrare, pentru că va fi executată de operatorul de apă”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.
Potrivit principalilor indicatori tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei este de 5.011.057 de lei. Reţeaua de aducţiune va măsura 4,18 km, cea de distribuţie va avea 1,95 km şi vor fi instalaţi 16 hidranţi de stingere a incendiilor. Investiţia va fi realizată de societatea Apa Serv Valea Jiului SA, iar timpul de implementare estimat este de 12 luni.
Reamintim că, în luna octombrie 2017, a fost finalizat proiectul „Colector menajer în Staţiunea turistică Straja – Lupeni”, reţeaua de canalizare realizată având o lungime de 5.133 metri. Valoarea proiectului implementat de SC Apa Serv Valea Jiului SA a fost de 2.243.938 de lei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Joi începe la Petroşani SESAM 2019

Peste câteva zile, mai exact joi, 3 octombrie, în cadrul Universităţii din Petroşani va avea loc Simpozionul Internaţional Securitate şi...

Extrasul de carte funciară se poate obţine şi online

Extrasul de carte funciară pentru informare poate fi obţinut şi din faţa calculatorului, nu numai de la ghişeu. Documentul poate...

Bulina neagră, 1.10.2019

Petru Lupu, bărbat din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu...

Închide